Foto: AFP/Scanpix

Šveices federālā tiesa Lozannā noraidījusi divkārtējās olimpiskās čempiones Jeļenas Isinbajevas un pasaules čempiona barjerskrējienā Sergeja Šubenkova apelācijas prasību atļaut viņiem piedalīties 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"Mēs cerējām, ka Šveices tiesa "iesaldēs" visas sankcijas līdz apstākļu noskaidrošanai, un mēs tai laikā pagūtu nostartēt Rio," izdevumam "Sport Ekspress" skaidro Šubenkovs.

"Piektdien iesniedzām prasību, pagāja brīvdienas un šodien mēs jau saņēmām atteikumu," saka vieglatlēts. "Formulējums pagaidām nav skaidrs, jo ir franču valodā. Mūsu jurists apgalvo, ka tas ir ļoti dīvains. Līdz rītdienai viņš to pārtulkos un mēs uzzināsim, kādi motīvi minēti. Godīgi sakot, es biju domājis, ka problēmas varētu rasties [tiesas] tālākajos posmos, ne jau pirmajā…"

"Taču es turpināšu cīnīties par kaut cik taisnīgu tiesu. Lai arī ar Rio viss jau ir skaidrs, man ir principiāli svarīgi, lai kāds atbild par to, ka "tīrie" sportisti nav aizbraukuši uz olimpiskajām spēlēm," viņš piebilst.

Pirms tam Krievijas sporta jurists Jurijs Zaicevs izdevumam "Sport Ekspress" norādīja, ka abu sportistu cīņa tiesā ir veltīga - Sporta Arbitrāžas tiesas (CAS) lēmumu neviens neatcels. "CAS, kā jebkuras starptautiskas arbitrāžas tiesas lēmums ir galīgs," saka Zaicevs. "Atcelt to var tikai tādā gadījumā, ja noticis procedūras pārkāpums vai procesa dalībnieku tiesību pārkāpums."

"Ja tiesa pieņems lēmumu par labu sportistiem - CAS vienkārši būs vēlreiz jāpārskata šī lieta. Var teikt, viss aizies uz otro apli - tik un tā uz olimpiādi tas nekādi neattieksies," viņš piebilst.

Kā zināms, CAS atstāja spēkā Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) lēmumu par Krievijas Vieglatlētikas fedeācijas diskvalifikāciju, kas automātiski nozīmē šīs valsts vieglatlētiem aizliegumu startēt Rio.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!