Foto: F64
Latvijas basketbola izlase otrdien, 28. jūnijā, "Arēnā Rīga" noslēdza pārbaužu spēļu ciklu pirms Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Belgradā, ar rezultātu 85:48 sagraujot Irānas valstsvienību.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Dairis Bertāns, pa 14 punktiem guva Mareks Mejeris un Anžejs Pasečņiks, bet pa 10 punktiem pievienoja Kaspars Bērziņš un Mārtiņš Meiers.

Latvijas izlase, gatavojoties turnīram, pārbaudes spēlēs izcīnīja piecas uzvaras sešās spēlēs. Divas no tām gan bija treniņspēles, tomēr uzvaras tik izcīnītas tik un tā.

Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs sāksies 4. jūlijā Belgradā. Pirmajā mačā būs jātiekas ar Japānas izlasi.

Irānas izlase ir trīskārtēja Āzijas čempione (2007., 2009., 2013.gadā), bet turnīrā pērn izcīnīja 3.vietu. Piedalījusies Pasaules kausa izcīņā 2010. gadā un 2014. gadā, abos turnīros izcīnot pa vienai uzvarai piecās spēlēs. Tāpat Irāna spēlēja arī Pekinas olimpiskajās spēlēs 2008. gadā, zaudējot visās piecās spēlēs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var aplūkot detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!