Foto: F64

Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs Rio olimpiādē Žoržs Tikmers pēc Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) prezidenta Kaspara Pones lietas medijiem izskaidroja, kādēļ radusies visai delegācijai neērtā situācija.

Kā zināms, brēka ap Pones ierašanos Rio radās pēc tam, kad peldētājas Aļonas Ribakovas treneris Germans Jakubovskis neieradās olimpisko spēļu mājvietā un notikušajā vainoja tieši LPF prezidentu. Tikmēr Pone portālam "Delfi" skaidroja, ka ir notikusi nesaprašanās, jo arī LPF prezidents gaidīja treneri ierodamies Rio.

Pēc Tikmera teiktā, nesaprašanās notikusi akreditāciju skaita dēļ. Latvijas delegācija visu olimpisko spēļu laikā drīkst izmantot 90-94 akreditācijas. No tām 34 akreditācijas aizņem sportisti (ieskaitot savainoto Līnu Mūzi), bet pārējās tiek piešķirtas treneriem, mediķiem, apkalpojošam personālam, administratīvam korpusam, utt. Tomēr vienlaicīgi olimpiskajā ciematā no šīm personām ar akreditācijas tipu "Ao" drīkst atrasties 30 cilvēki.

Tā kā šobrīd olimpiskajā ciematā jau atrodas 30 šādi cilvēki, tad Jakubovska ierašanās nebija iespējama. Kā skaidro Tikmers, tad citai personai noņemt akreditāciju, lai ierastos peldēšanas treneris, nebūtu ētiski. Savukārt Ponem bija sarunātas tikšanās par peldēšanas attīstību, tādēļ viņš nav varējis savu akreditāciju nodot ātrāk.

"Nākamiem sporta veidu federāciju vadītājiem, kuri ieradīsies Rio, būs uz akreditācijām rakstīts "Team leader", kas gan neradīs nekādas priekšrocības, jo viņi varēs apmeklēt tikai konkrētos sporta veidus, pārvietoties ar atlētu transportu. Nekādas citas priekšrocības nav, jo visām šīm personām akreditācijā ir "Ao"," piebilst Tikmers.

Tikmers piebilda, ka radusies situācija ar Poni un Jakubovski tiks analizēta, izvērtēta un būs diskusija, lai turpmāk šādas problēmas nerastos, kas radot ne visai labu priekšstatu par Latvijas delegāciju, kurai Rio ir ļoti laba iekšējā atmosfēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!