Foto: F64
Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks piektdien Riodeženeiro olimpiskajās spēlēs sasniedza finišu 50 kilometru distancē, un to daudzi sportisti nespēja paveikt.

Rumbenieks finišēja pēc četrām stundām astoņām minūtēm un 28 sekundēm, kas viņam ļāva ierindoties 36. vietā. Pirms četriem gadiem viņš startēja Londonas olimpiskajās spēlēs, 20 kilometru distancē ierindojoties 45. vietā.

Sacensību sākumā distancē devās 80 soļotāji, bet 19 sportisti izstājās un finišu nesasniedza. Vēl 12 sportisti tika diskvalificēti par nepareizu soļošanas tehniku

Savukārt par uzvarētāju kļuva slovāks Matejs Tots, kura rezultāts bija trīs stundas 40 minūtes un 58 sekundes. Otrajā vietā finišēja austrālietis Džereds Talents (+0:18).

Savukārt cīņa par bronzas medaļu noslēdzās pēc finiša. Sākotnēji trešajā vietā finišēja japānis Hiruki Arai, taču distances pēdējos kilometros viņš nedaudz sadūrās ar ceturtajā vietā finišējušo kanādieti Evanu Danfī, izsitot viņu no ritma un liekot uz brīdi viņam apstāties. Pēc finiša Kanādas komanda uzrakstīja protestu, un to apmierināja, japāni diskvalificējot.

Totam tā ir pirmā olimpiskā medaļa, bet Talents ieguva savu ceturto medaļu olimpiskajās spēlēs. Viņa kontā ir viena zelta, divas sudraba un viena bronzas godalga.

Līdz 35 kilometram līderis bija francūzis Johans Diniss, bet tad viņš noģība un kādu laiku palika guļot uz zemes. Pēc brīža viņš piecēlās un turpināja distanci, finišējot astotajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!