Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) nebija pienākuma gādāt par Latvijas paralimpiešu tērpiem gaidāmajām Vasaras paralimpiskajām spēlēm, sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Severs skaidroja, ka Latvijā LOK un Latvijas Paralimpiskā komiteja darbojas atsevišķi, rūpējoties katra par savu nozari. Severs norādīja, ka abas organizācijas darbojas ar saviem budžeta līdzekļiem, turklāt tajos ir ne tikai valsts budžeta, bet arī sadarbības partneru un sponsoru piesaistīti līdzekļi.

Šogad Latvijas Paralimpiskajai komitejai tika piešķirts nepilns pusmiljons eiro - šajā summā ir gan valsts budžeta līdzekļi, gan arī, piemēram, VAS "Latvijas Valsts meži" ziedojums. Līdz ar to, kā sacīja Severs, par komitejai piešķirtajiem līdzekļiem, kā arī piesaistot papildu līdzekļus no citiem avotiem, bija jāspēj pašiem nodrošināt savu sportistu darbību gaidāmajās Paralimpiskajās spēlēs.

Severs atgādināja, ka Nacionālajā sporta padomē tika panākta vienošanās komitejai piešķirt vēl arī papildu līdzekļus aptuveni 7500 eiro apmērā, bet par to vēl tuvākajā laikā lems valdība.

Kā ziņoja "Neatkarīgā", kamēr Beļģijā, Vācijā, Kanādā un vairākās citās valstīs olimpisko un paralimpisko vienību sportistiem tiek pašūti vienota dizaina tērpi, Latvijas gadījumā pie tērpiem tikuši tikai olimpiskie sportisti, bet paralimpieši palikuši bešā.

Vasaras paralimpiskās spēles Riodežaneiro notiks trīs nedēļas vēlāk nekā olimpiskās spēles. Latvijas Paralimpiskās komitejas prezidente Daiga Dadzīte NRA ar nožēlu atzina, ka mūsu paralimpieši, tostarp vairākkārtējs paralimpiskais čempions Aigars Apinis un paralimpiskās ratiņpaukošanas pasaules ranga līdere Poļina Rožkova, uz Riodežaneiro dosies bez Latviju simbolizējošiem un vienotiem komandas tērpiem, jo tādi nav bijuši nedz pasūtīti, nedz pašūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!