Riodežaneiro olimpisko spēļu BMX trase nebija piemērota divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga braukšanas stilam, pēc neveiksmīgajām sacensībām atzina pats sportists, īpaši izceļot trases pirmo taisni.

Jau ziņots, ka Štrombergs un arī otrs Latvijas BMX braucējs Edžus Treimanis ceturtdien nespēja pārvarēt Riodežaneiro olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu.

"Negribas jau vainot trasi, bet tā vienkārši nebija parocīga manam braukšanas stilam," atzina titulētais BMX riteņbraucējs, piebilstot, ka viņam ļoti neērts bija otrais tramplīns, kas traucēja taisnē pēc starta iegūt lielu ātrumu. "Tāda "pumpa" sacensībās gadās varbūt vienreiz četros gados. Vaina jau patiesībā ir manī. Pirms šodienas sacensībām skatījāmies, analizējām, bet 30 minūtēs neko tādu jau nevar izmainīt. Līdz pirmajai "pumpai" vispār nebija problēmu, bet tas bija nākamais šķērslis, ko mēs neparedzējām."

"Žēl, jo tika ieguldīts daudz darba. Cīnījāmies ar startu, bet atbraucot uz šejieni jau nākamā problēma priekšā. Es cerēju, ka tas tiks novērsts, bet visiem apstākļi bija vienādi. Zināju, ka līdz pirmajai "pumpai" varēju būt priekšā, bet pēc tam bija grūti. Ar to galā netiktu. Ja pēc pirmā līkumu izvirzītos vadībā, tad to varētu noturēt līdz finišam, jo apdzīt šeit ir grūti," viņš turpināja.

Aizvadītajos ceturtdaļfināla braucienos tika piedzīvoti vairāki kritieni, arī pats Štrombergs nespēja no tiem izvairīties.

"Protams, ka kritieni iezogas galvā. Teorētiski tas mani neietekmētu, ja es būtu pārliecināts pats par sevi. Ja es piestājos pie starta un apzinos, ka man nekas netraucē, tad viss ir kārtībā. Tā kā es zināju, ka es pie otrās "pumpas" apstājos, bet pārējie čaļi, kurus es pat īsti neesmu dzirdējis, aizlec man garām, tad vairs nav tās ticības. Pirmajā braucienā jau arī viens no favorītiem Laiems Filipss nokrita un izstājās."

"Vējš bija diezgan liels faktors. Šodien bija pilnīgi pretējs vējš tam, kas man teorētiski varēja būt parocīgs. Pirmie braucieni iesākās diezgan samocīti, tas jau arī, startā stāvot, rada nepatīkamas sajūtas. Es jau tā cīnījos ar savām problēmām, tad vēl tie kritieni iezogas galvā. Tas bija smagi," atzina Štrombergs.

Štrombergs pat esot sazinājies ar trases būvētājiem, ka otrais tramplīns ir jāmaina, jo pavēja laikā situācija trasē nebūs laba, jo čaļi nevarēs braukt uz 100 procentiem. "Vispār nekas netika darīts. Tika uzklātas zaļās virāžas un viss. Bet negribu sūdzēties, vaina bija manī," atkārtoja Štrombergs.

Runājot par savu kritienu pirmajā braucienā, tad Štrombergs to laicīgi esot pamanījis, taču, tā kā viņš brauca lejā no kalna, nevarēja īsti no tā izvairīties. Nekādas traumas sportists neguva, tikai "apskrāpēja vecos pušumus".

Štrombergs arī atzina, ka šajās sacensībās favorītu uz uzvaru ir diezgan daudz, un viens no viņiem uzvarēs. Viņš netic, ka šajā trasē varētu pēkšņi pārsteigt kāds nepazīstams braucējs.

Par savu nākotni Štrombergs izteicās lakoniski: "Tagad ir jāievelk elpa un jādomā, ko darīt tālāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!