Foto: F64
Pieccīņnieks Ruslans Nakoņečnijs ceļazīmi uz Rio olimpiskajām spēlēm ieguva pēdējā brīdī un tieši šis fakts liedzis viņam labāk sagatavoties četrgades nozīmīgākajam sporta forumam, pēc starta Brazīlijā atzina gan sportists, gan viņa treneris Mihails Jefremenko.

Latvijas pilsonību ieguvušais ukraiņu pieccīņnieks Ruslans Nakoņečnijs pēc Rio olimpiskajām spēlēm ar žurnālistiem sasveicinājās un viedokli sākumā pauda latviski, tādējādi parādot savu attieksmi pret valsti, ar kuru saista savu turpmāko dzīvi. Savās pirmajās olimpiskajās spēlēs Nakoņečnijs izcīnīja 28. vietu.

"Ir daudz jāstrādā, liels darbs priekšā. Olimpiskajās spēlēs gūta liela pieredze. Attīstīsimies, trenēsimies," saka sportists. "Ne jau uz šo vietu cerējām, bet mums bija maz laika sagatavoties. Gribējās labāku rezultātu, bet iespējams ietekmēja arī olimpiskā atmosfēra."

Sportista viedoklim piekrita treneris Mihails Jefremenko, kurš savu dzīves pirmo posmu arī pavadījis Ukrainā, bet tagad jau desmit gadus ir Latvijas pilsonis. "Kā ziniet, ceļazīmi ieguvām pēdējā brīdī, kad jau daļēji bijām atpūtā. Pa divām nedēļām vajadzēja sagatavoties. Tas ir sarežģīti. Pēdējos trīs mēnešos bijušas četras sacensības, visās startējām uz pilnu slodzi. Šobrīd labāks rezultāts nav iespējams. Tas ir maksimums uz šo brīdi."

Nakoņečnijs norādīja, ka jāšanā viņu nedaudz iegāzis zirgs, jo nav paveicies ar izlozi, tomēr tieši jāšanas disciplīna sportistam sagādājuši šoreiz lielāko prieku tehniskā izpildījuma ziņā. Tikmēr paukošana Nakoņečnijam bijusi vilšanās, jo šajā disciplīnā viņš varējis gūt labāku rezultātu.

"Olimpiādē domāju ne par vietu, bet par katru elementu. Ja domā par vietu, tad disciplīna neizdodas. Jā, domāju par desmitnieku, varbūt varētu pat labāk," bilst Nakoņečnijs.

Savukārt Jefremenko kopumā nav apmierināts ar sava sportista rezultātu, jo paukošana nav izdevusies. "Ja sākums slikts, tad nevar saņemties līdz galam. Diezgan daudzas tehniskas kļūdas paukošanā, jāšanā. Kā arī fiziskais stāvoklis. Divcīņā, peldēšanā viņš nevar vairāk šobrīd. Paukošanā varēja, tā bija vienā dienā, kad vēl svaigs. Sākumā bija normāli (astoņas uzvaras, deviņi zaudējumi), bet pēc tam deviņi zaudējumi pēc kārtas."

"Ja būtu zinājuši, ka startēsim olimpiādē, protams, ka trenētos savādāk. Nebrauktu uz Eiropas čempionātu. Pēc Eiropas čempionāta vajadzēja laikam vēl nedēļu atpūsties," piebilst Jefremenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!