Foto: Vida Press
Nigērijas airētājs Džonijs Akinjemi, kurš cer kļūt par savas valsts pirmo pārstāvi olimpiskajās kanoe slaloma sacensībās, saskāries ar problēmām saistībā ar nokļūšanu Brazīlijā, vēsta ārzemju mediji.

Akinjemi, kura ceļojums uz Rio sākās svētdien, 24. jūlijā, Mančestrā, "iestrēga" Frankfurtes lidostā, bet viņa īpaši būvētā kanoe laiva varētu ne tik drīz sekot savam īpašniekam uz Brazīliju. Airēšanas slaloms ir viena no divām kanoe disciplīnām Rio Olimpiādē, un sacensības tajā sāksies 17. augustā, bet treniņiem airēšanas bāze ir atvērta jau no 25. jūlija.

"Man pirmdien deviņos no rīta bija paredzēta pirmā treniņu sesija; lielākā daļa dalībnieku jau ir ieradušies Rio, bet es esmu iestrēdzis šeit," airētāju citē izdevums "Manchester Evening News". "Lidojums no Mančestras slikto laika apstākļu dēļ aizkavējās par pusotru stundu, un viņi saka, ka neko nav iespējams iesākt. Man ir jāgaida, un es pat neko nevaru vairs rezervēt, jo visi lidojumi ir pilni."

Sportistam pirmdien vakarā tomēr izdevies turpināt ceļu uz Rio caur Romu, bet viņa laiva un treneris ir palikuši Frankfurtē. "Mans treneris un kajaks paliek Frankfurtē un gaida, jo lidojumi ir izpārdoti dienām uz priekšu," ierakstījis airētājs savā tvitera kontā, piebilstot, ka pats drīzumā cerot ierasties Rio.

Ir tikai divas aviokompānijas, kas piedāvā atbilstošus bagāžas pārvadāšanas nosacījumus, lai kanoe laivu varētu aiztransportēt uz Brazīliju, un aizkavētais lidojums licis pamatīgi iedragājis Akanjemi plānus. Turklāt pirms tam "Swiss airlines" sabojāja īpaši Akanjemi būvēto laivu, kas maksā gandrīz divus tūkstošus eiro. Lidkompānija samaksāja sportistam kompensāciju, bet viņš tikai pirms nedēļas saņēmis savu olimpisko laivu, kas tagad ir iestrēgusi Frankfurtes lidostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!