Foto: Reuters/Scanpix

No Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm izslēgta vienīgā Krievijas vieglatlēte, kas ieguva tiesības startēt olimpiādē pēc Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikācijas jūnijā.

Tāllēcēja Darja Klišina piektdien ieradās olimpiskajā ciematā, bet jau sestdien Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) lēma par viņas atstādināšanu no spēlēm. Šāds lēmums pieņemts, jo esot parādījusies "jauna informācija", ziņo aģentūra AP. Kāda tieši informācija ir nākusi klajā, IAAF neatklāj.

Klišinas pārstāvji Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS) esot iesnieguši apelāciju. Sacensības tāllēkšanā sievietēm Rio olimpiādē paredzētas 17. augustā.

Klišinas māte portālam 'tver.kp.ru" izteikusi aizdomas, ka meita no Riodežaneiro spēlēm izslēgta ieskrāpēta dopinga konteinera dēļ.

"[Diskvalifikācijas] iemesls ir vienkāršas skrambas uz Darjas analīžu konteinera, ko viņa nodeva 2013. gada pasaules čempionātā Maskavā," saka Nadežda Klišina. "Turklāt tās analīzes bija negatīvas. Taču Darja jau zināja, ka pret viņu tiek vērptas intrigas, un tāpēc jau vakar iesniedza apelācijas prasību."

Sestdien vakarā Klišinas treneris Lorēns Singreivs neko nezināja par diskvalifikāciju. "Man zvana jau kuro reizi. Man nav nekādas informācijas par Darjas atstādināšanu. Patlaban mēs atrodamies olimpiskajā ciematā. Neko vairāk nevaru par šo lietu teikt, kamēr nebūs vairāk informācijas," izdevums "Sport Ekspress" citē Singreivu.

Kā zināms, jūnijā IAAF atstāja spēkā KVF pilnīgu diskvalifikāciju, kas liedz šīs valsts sportistiem piedalīties IAAF rīkotās sacensībās, ieskaitot olimpiskās spēles. Klišina, kura kopš 2013. gada dzīvo un trenējas ASV un līdz ar to tiek uzskatīts, ka viņa nav saistīta ar Krievijas dopinga sistēmu, bija vienīgā, kuras atļauja startēt Rio tika apmierināta. Pārējie Krievijas vieglatlēti, kas iesniedza CAS apelāciju, to noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!