Dažādu sporta veidu starptautiskās federācijas kopumā no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm jau izslēgušas vairāk nekā 100 Krievijas sportistu, ziņo ārzemju mediji.

Lielākie zaudējumi Krievijas olimpiskajā izlasē ir akadēmiskajā airēšanā - Starptautiskā Airēšanas federācija (FISA) Riodežaneiro spēles aizliegusi piedalīties kopumā 20 sportistiem, atļauju saņēmuši tikai seši krievu airētāji, vēsta portāls "insidethegames.biz".

17 no izslēgtajiem airētājiem nav atbilduši Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izvirzītajiem kritērijiem par dopinga pārbaudēm - viņi nav nodevuši dopinga analīzes ārzemēs, bet lielākoties Maskavas antidopinga laboratorijā, kurā tikusi piemērota prakse ar analīžu samainīšanu.

Atbrīvojušās sacensību vietas pēc Krievijas airētāju izslēgšanas piešķirtas nākamajiem kvalifikācijā.

Kopumā 103 Krievijas sportistiem ir liegts startēt Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Daļa no viņiem ir minēti Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas ziņojumā, daļai ir iepriekšēja dopinga pārkāpumu vēsture. Kā zināms, SOK noteikusi, ka diskvalifikācija no Rio Olimpiādes tiks piespriesta visiem šai ziņojumā minētajiem sportistiem, kā arī tiem, kuriem ir bijuši dopinga pārkāpumi.

Iepriekš par Krievijas sportistu diskvalifikāciju paziņojušas Starptautiskā Peldēšanas, Modernās pieccīņas, Burāšanas un Kanoe airēšanas federācijas, kamēr Starptautiskā Džudo, Tenisa, Vingrošanas, Taekvondo, Paukošanas, Šaušanas un Loka šaušanas federācijas deklarējušas Krievijas pārstāvjus kā tiesīgus startēt gaidāmajās olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņojām, Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) jūnijā lēma par Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikāciju, kas nozīmē aizliegumu Riodežaneiro spēlēs startēt šīs valsts vieglatlētiem. Vienīgā Krievijas vieglatlēte, kas saņēmusi atļauju piedalīties Olimpiādē, ir tāllēcēja Darja Klišina, kas ilgstoši dzīvo un trenējas ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!