Foto: AFP/Scanpix
Norvēģijas vēsturnieki, pētot 1904.gada Sentluisas olimpisko spēļu rezultātus, secinājuši, ka, iespējams, valsts sportisti tajās izcīnījuši divas zelta godalgas, vēsta "The Local".

Sentluisas Olimpiādes cīņas turnīrā piedalījās 42 sportisti, kuri, pēc oficiālās versijas, visi pārstāvēja ASV, jo daudzi Eiropas cīkstoņi nevarēja ierasties dārgo ceļa izmaksu dēļ.

Šajās sacensībās svara kategorijā līdz 71,7 kilogramiem par labāko kļuva Čārlzs Ēriksens, bet virs 71,7 kilogramiem - Bernhafs Hansens. Norvēģu vēsturnieki Toms Šanke un Ārills Jerde paziņojuši, ka viņi ieguvuši oficiālus dokumentus, kas saka, ka Ēriksens un Hansens Olimpiādes laikā bija emigrējuši no Norvēģijas uz ASV, bet vēl nebija ieguvuši šīs valsts pilsonību.

Līdz ar to Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) iesniegta prasība, ka šīm zelta medaļām jāpienākas Norvēģijai. Ja tā notiks, viņi kļūs par Norvēģijas pirmajiem olimpiskajiem čempioniem, jo līdz šim tika uzskatīts, ka pirmo zeltu valsts ieguva vien četrus gadus vēlāk Londonā.

Kopā Norvēģijas sportisti vasaras olimpiskajās spēlēs līdz šim tikuši pie 55 zelta godalgām. Nupat aizvadītajās 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs Norvēģijas kontā bija divi zelti, viens sudrabs un viena bronza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!