Foto: AFP/Scanpix

Pirmdien Brazīlijā notika 2012.gada Londonas olimpisko spēļu sieviešu un vīriešu basketbola turnīru grupu izloze, ziņo FIBA.

Vīriešu turnīrā A grupā spēlēs Argentīna, Francija, Tunisija, ASV, kā arī papildus kvalifikācijas turnīra pirmās un otrās vietas ieguvēji. Otrā grupā spēlēs Austrālija, Brazīlija, Ķīna, Lielbritānija, Spānija un papildus kvalifikācijas trešās vietas ieguvēja.

Papildus kvalifikācijas turnīrā, kas jūnijā notiks Venecuēlā, piedalīsies Angola, Dominikas republika, Maķedonija, Grieķija, Jordāna, Koreja, Lietuva, Jaunzēlande, Nigērija, Puertoriko, Krievija un Venecuēla.

Savukārt sieviešu turnīrā A grupā spēlēs Angola, Ķīna, ASV, kā arī papildus kvalifikācijas turnīra divas labākās un ceturtā labākā komanda. Otrā grupā spēlēs Austrālija, Brazīlija, Lielbritānija, Krievija, kā arī papildus kvalifikācijas trešās un piektās vietu ieguvējas.

Papildus kvalifikācijas turnīrā, kas notiks Turcijā, spēlēs Argentīna, Kanāda, Horvātija, Čehija, Francija, Japāna, Koreja, Mali, Mozambika, Jaunzēlande, Puertoriko un Turcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!