Foto: AFP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama norādījis, ka, lai gan šī gada olimpiskajai basketbola izlasei ir visas iespējas izcīnīt zelta medaļu Londonas Olimpiādē, tomēr 1992.gada "sapņu komandu" tā nepārspēs.

"Tas saistīts ar paaudzēm. Man bija iespēja vērot 1992.gada komandu darbībā, biju arī Čikāgas "Bulls" fans," intervijā ESPN norādījis Obama. "Priekšroku dodu oriģinālajai "sapņu komandai"."

Tomēr Obama ir pārliecināts, ka arī šogad basketbolistiem veiksies labi. "Nav nekādu iemeslu, kāpēc mēs nevarētu izcīnīt zelta medaļas. Sportisti ir lepni pārstāvēt ASV."

Tikmēr slavenais basketbolists Kobe Braients paudis uzskatu, ka 2012.gada olimpiskā basketbola izlase talanta ziņā, iespējams, ir labāka par "sapņu komandu".

1992.gada olimpiskajās spēlēs Barselonā ASV basketbola izlases sastāvā pirmo reizi tika iekļauti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji. Šī izlase olimpiskajā turnīrā izcīnīja zelta godalgas un tika nodēvēta par "sapņu komandu". Barselonā uz laukuma devās tādas NBA zvaigznes kā Maikls Džordans, Čārlzs Bārklijs un Maģiskais Džonsons.

Jau ziņots, ka ASV basketbola izlases sastāvu ietekmējušas dažādas traumas, tomēr valstsvienībai spēs palīdzēt vairāki pieredzējuši un talantīgi spēlētāji.

Šī gada NBA vērtīgākajam spēlētājam Lebronam Džeimsam ASV izlases sastāvā pievienosies viņa komandas biedri no 2008.gada Pekinas Olimpiādes Braients, Karmelo Entonijs, Kriss Pols, Derons Viljamss, Andrē Igudala un Džeimss Hārdens, kā arī citi slaveni basketbolisti.

Pirms Olimpiādes komandai paredzētas piecas pārbaudes spēles, bet pirmajā olimpiskā turnīra cīņā 29.jūlijā tā sacentīsies ar Franciju.

Londonas olimpiskās spēles ilgs no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!