Cerēju uz labāko trijnieku un biju tam gatava, pēc neveiksmes Rio olimpisko spēļu šķēpmešanas finālā teica Latvijas vieglatlēte Madara Palameika.

Valsts rekordiste šķēpmešanā bija vienīgā Latvijas pārstāve finālā, kurā ar vienīgo sekmīgo metienu 60,14 metru tālumā ieņēma 10. vietu.

"Uzliktas pārāk lielas cerības arī nav labi. Jāpriecājas par to, kas ir, un es novērtēju vietu finālā. Bija nedaudz "mīkstas" kājas, kas traucēja un bija grūti, apzinoties to, iet un darīt. Bet prieks, ka saņēmos un bija pāri 60 metriem, tomēr kaut kas nedaudz pietrūka" Latvijas žurnālistiem teica Palameika.

Atceroties izdarītos divus pirmos neveiksmīgos mēģinājumus, Palameika norādīja, ka abi nav izdevušies kā gribējās. Pirmajā sportiste nav "piecēlusi" metienu, tāpēc šķēps izlidojis nedaudz ārpus sektora. Palameika pieļauj, ka ar to metienu būtu nodrošināta vieta labāko astotniekā un vēl trīs metieni, bet to vairs nevar zināt. Savukārt otrajā metienā ieskrējiens nesanācis un sportiste neapstādināja metiena brīdi, kļūdaini izmetot pirms laika.

"Cerēju uz trijnieku. Neslēpšu. Nebija neiespējami. Es biju tam gatava un esmu joprojām. Bet uzvarētāju ir tik, cik ir. Nedaudz nenostrādāju, kā vajadzēja," kritiski saka Palameika. "Mēs neesam roboti, mēs neesam ieprogrammēti, mēs katru dienu neesam tādi, kādus mūs redz televizorā. Mēs katru dienu esam savādāki. Ja cilvēks ir emocionālāks, vai tāds, kāds ir, tad izmaiņas var būt sniegumā. Gribēju būt mierīgāka, koncentrēties saviem metieniem, kas varētu lidot ļoti tālu. Jutu, ka varētu būt grūti, bet negatavojos šādam iznākumam."

Palameika piebilda, ka pēc olimpiādes īsti nebūs laika atpūtai, jo jau 25. augustā jāstartē Dimanta līgas sacensībās, kurās jācenšas nosargāt pirmo vietu sezonas kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!