Foto: Reuters/Scanpix
No Londonas Olimpiādes velodroma par aizskarošiem izteicieniem, kas vērsti pret Austrālijas treka riteņbraucējas Karles Makalokas ģimeni, tikuši izraidīti trīs skatītāji, ziņo Londonas policija.

Incidents notika sieviešu komandu sprinta sacensību laikā. Viens no izraidītajiem līdzjutējiem vēlāk tika arestēts.

Makaloka un viņas ģimene atteikusies komentēt šo starpgadījumu, tomēr Austrālijas Riteņbraukšanas federācija apstiprinājusi, ka šāds gadījums ir noticis un bijusi nepieciešama policijas iejaukšanās.

Notikuma aculiecinieki stāsta, ka citi skatītāji bija sašutuši par dzirdēto un nekavējoties izsauca apsardzes darbiniekus.

"Stadionu tika lūgts pamest trīs skatītājiem, no kuriem vienu nācās arestēt par sabiedriskās kārtības pārkāpumu," atklāja Londonas Olimpiādes organizatori. "Mēs nepieļausim vardarbību olimpisko spēļu norises vietās."

Policija neatklāj nekaunīgo skatītāju nacionalitāti, bet zināms, ka divi no tiem bijuši vīrieši, bet trešā - kāda 37 gadus veca sieviete. Vēlāk viens no vīriešiem tika arestēts par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem.

Aizturētajam skatītājam tika izsniegts fiksēta soda paziņojums, kas nozīmē, ka viņam jāsamaksā noteiktā summa vai norādītajā laikā jāpieprasa tiesas noklausīšanās.

Makaloka kopā ar Annu Mīrsu sieviešu sprintā treka riteņbraukšanā izcīnīja bronzas medaļu, tomēr abas sportistes ir pārliecinātas, ka 2016.gada Riodežaneiro Olimpiādē viņām izdosies iegūt olimpisko zeltu.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportistu sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!