Foto: F64
Latvijas soļotājai Agnesei Pastarei sasniegt labāku laiku Rio olimpiskajās spēlēs 20 kilometru distancē liedza ātri saņemtie brīdinājumi, pēc finiša teica sportiste.

Latvijas vieglatlēte 20 kilometrus garo distanci veica stundā, 40 minūtēs un 15 sekundēs, ieņemot 53. vietu.

"Plāns Z izdevās. Finišēt. Bija smagi, jo pirmajā pusē saņēmu divas piezīmes, tāpēc otrā pusē centos tikt līdz finišam. Nācās labot kļūdas, lai viss izdotos," stāstīja sportiste. "Ķermenis nedaudz pievīla. It kā treniņi bija labi paveikti, labas sajūtas startā, bet kaut kā distances gaitā... Vajadzēja tikai savāktiers, lai finišētu, jo tāds bija mērķis."

Pastare norādīja, ka šoreiz tiesneši daudz sodījuši sportistes, kas ietekmējis soļojumu. Latvijas sportiste jokojot norāda, ka laikam 50 kilometru distancē vīriešiem soģi nebija izpildījuši plānu, tāpēc dāmas vairāk brīdinātas.

"Man bija vienas no sliktākajām lielajām sacensībām karjerā. Daļēji sniegumu var norakstīt uz karstumu. Bet tīri tehniski nebiju gatava. Vajadzēja iet uz stundu un 32 minūtēm," turpināja sportiste.

Pastare pieļauj, ka varbūt startēs arī pēc četriem gadiem Tokijas olimpiskajās spēlēs, tomēr tagad vajadzīgs analizēt Rio startu un kaut ko labot. Sportistes piebilda, ka pēdējos gados traumu dēļ nav daudz startējusi un ne vienmēr bijusi labākajā formā, tāpēc tagad mazais mērķis esot Eiropas čempionāts pēc diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!