Foto: AFP/Scanpix

Bijušais pasaules rekordists 100 metru distancē Asafa Pauels no Jamaikas atzinis, ka Londonas Olimpiāde varētu būt viņa pēdējā iespēja kliedēt divu iepriekšējo olimpisko spēļu finālos pieredzēto vilšanos.

Pauelam pasaules rekords 100 metros piederēja turpat trīs gadus - no 2005.gada jūnija līdz 2008.gada maijam, līdz brīdim, kad viņa talantu sāka aizēnot tautietis un tuvs draugs Useins Bolts.

29 gadus vecais jamaikietis atklāja, ka Londonas olimpisko spēļu 100 metru distance, iespējams, ir pēdējā reize, kad viņš sevi varēs pieskaitīt pie skrējiena galvenajiem favorītiem.

"Šī Olimpiāde varētu būt mana pēdējā, tāpēc darīšu visu, kas manos spēkos, lai uzvarētu," izteicās Pauels. "100 metri ir mana distance, jo 200 metri mani nemīl un šīs jūtas ir abpusējas."

Pauels, kurš Jamaikas izlases sastāvā Pekinas olimpisko zeltu izcīnījis 4x100 metru stafetes distancē, norādīja, ka no Bolta iemācījies, kā fināla startiem sagatavoties garīgi.

"Useins man iemācīja, ka es skrienu tikai sev. Fināls ir viena sportista skrējiens, kurā jākoncentrējas tikai uz savu celiņu un nav jāskatās apkārt vai jāvēro konkurenti," uzsvēra slavenais skrējējs.

Jamaikietis, kurš izcīnījis divas bronzas medaļas 100 metru distancē pasaules čempionātos, bet divus citus pasaules čempionātus traumas dēļ izlaidis, atklāja, ka Londonas Olimpiādes 100 metru skrējiena fināls varētu būt spēcīgākais olimpisko spēļu vēsturē.

"Bolts vienmēr ir gatavs liela mēroga sacensībām un arī es cenšos tāds būt," norādīja Pauels. "Amerikāņi skrien ļoti labi, arī mēs - trīs jamaikieši - esam pietiekami spēcīgi. Neviens nezina, kas notiks finālā."

Runājot par atbalstu Jamaikā, sprinteris atklāja, ka skrējējiem tiek pievērsta milzu uzmanība un līdzjutēji ir tie, kas liek sportistiem uzrādīt izcilus rezultātus. Tāpat Pauels atzina, ka Londonā darīs visu, lai izcīnītu olimpisko medaļu. Ja tas neizdosies, sportists būs vīlies.

Līdzās Boltam un Pauelam Jamaiku olimpiskajās sprinta distancēs pārstāvēs 22 gadus vecais Johans Bleiks.

Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija risināsies šovakar, bet spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportistu sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!