Foto: DELFI
Vācijas pludmales volejbolisti mačā pārāk riskējuši servēs, kas atviegloja dzīvi Mārtiņam Pļaviņam ar Jāni Šmēdiņu, pēc pirmā mača Londonas olimpisko spēļu turnīrā svētdien izteicās latviešu treneris Aigars Birzulis.

Kā ziņots, aizvadītajā mačā ar 17.numuru izliktais Latvijas duets ar 2-1 (19:21, 23:21, 15:9) uzvarēja vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs.

"Vācieši pārāk aizrāvās ar riskēšanu servēs un viņu kļūdas atviegloja mūsu dzīvi," izteicās Birzulis. "Ja viņi servētu vienkāršāk, mums būtu bijušas lielākas problēmas. Kopumā nospēlējām ļoti cienīgi."

"Labi, ka puiši nesalūza pirmajā setā un arī otrajā, kad izvirzījās vadībā ar rezultātu 6:1, bet nespēja noturēt pārsvaru," piebilda Birzulis. "Viņi ir malači, beigās Mārtiņš īpaši veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, bet Jānis - uzbrukumā."

E grupas otrā cīņa Pļaviņam/Šmēdiņam paredzēta otrdien, kad pretiniekos būs ar 20.numuru izliktie Igors Ernandess un Hesuss Viljafans no Venecuēlas, bet E grupas trešajā mačā latvieši ceturtdien tiksies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri izlikti ar piekto numuru.

Abu minēto pāru savstarpējā pirmās kārtas mačā svētdien ar 2-1 (21:18, 17:21, 15:10) uzvarēja Nīderlandes sportisti.

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins olimpisko spēļu turnīru sāka jau sestdien, kad D grupas pirmajā mačā ar rezultātu 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuriem Londonā piešķirts devītais numurs.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies līdz pat 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!