Foto: Sputnik/Scanpix
Krievijas olimpisko izlasi lidostā ceļā uz Riodežaneiro pavadījuši nevis sporta cienītāji, bet gan apmaksāti "masu skatu" ļaudis, ziņo portāls "gazeta.ru".

Portāla korespondents aicinājumu piedalīties apmaksātā olimpiešu pavadīšanā ievēroja populārajā Krievijas sociālajā tīklā "V Kontakte"; sludinājumu bija ievietojusi kompānija, kas nodarbojas ar aktieru atlasi kino un seriāliem. Ierodoties sapulces vietā un parunājot ar cilvēkiem, portāla korespondents noskaidroja, ka tie lielākoties ir profesionāli "masu skatu" dalībnieki, kuri par šā konkrētā pasākuma tematu zina ļoti maz.

Pēc interesentu sapulces Krievijas olimpisko izlasi piekrita pavadīt kopumā pieci cilvēki, ieskaitot portāla korespondentu, kurš neatklāja savu nodarbošanos. Grupā bija jauns aktieris, kurš nesen pabeidzis augstskolu Pēterburgā un Maskavā ieradies darba meklējumos, pusmūža vīrietis smilšu krāsas uzvalkā un jauns pāris. Neviens no viņiem nezināja par dopinga problēmām, kas pēdējā laikā piemeklējušas Krievijas sportu, un jauno aktieri pat izbrīnīja ziņa, ka slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva uz Olimpiādi nedosies.

Savā "atbalstītāju" karjerā aktieris piedalījies šovā "Dom-2" kā piesēdētājs, bet sieviete - 9. maija Uzvaras dienas akcijā. "Es piedalījos akcijā Uzvaras parkā 9. maijā. Tur maksāja nedaudz vairāk. Mums uzlika spīdošas aproces un salūta laikā tās izgaismoja kaut kādu pieminekli. Kādu? Kas to lai zina!" viņa pastāstīja portāla "gazeta.ru" korespondentam.

"Es nupat nāku no filmas "Gulošie" uzņemšanas laukuma," pastāstīja pusmūža vīrs uzvalkā. "Visu dienu nokvernēju zem lietus. Toties uzmeta simtnieku pa virsu!"

Lidostā šim piecu "līdzjutēju" bariņam pievienojušies četri jauni vīrieši, kuri negribīgi atbildēja TV žurnālistiem. Uz jautājumu, ko līdzjutēju atbalsts dos sportistiem, spēcīgākais no šīs četrotnes atbildēja: "Nezinu. Droši vien, neko."

Par piedalīšanos olimpiešu pavadīšanā dalībniekiem piesolīti 500 rubļi (apmēram septiņi eiro), pirms pasākuma lidostā visiem izdalīti krekliņi ar uzrakstu "Uz priekšu Krievija!" (bez komata), un likts skandēt saukļus "Viena valsts - viena komanda!", "Kopā mēs uzvarēsim!", "Uz priekšu, Krievija!".

"Nevienu neizbrīna, ka politiskajos mītiņos sanākušajiem cilvēkiem par to maksā, bet par sporta jomu allaž gribējies cerēt uz ko labāku," raksta portāla korespondents Farids Bektemirovs, kurš no sava honorāra atteicies. "Protams, iepriekš bija zināms par karavīru rotām, kas stabili ceļ apmeklētības procentu atsevišķos stadionos, taču izlase, vēl jo vairāk olimpiskā šķita pavisam cita līmeņa notikums. Mīlestība uz olimpisko izlasi skaitījās neievainojama, absolūta un nešaubīga. Par vismelnākajos dopinga laikos līdzjutēji pārsvarā atbalstīja Krievijas sportistus."

Kā ziņojām, pirmajā Krievijas olimpiešu grupā uz Rio devās 70 sportisti - handbolisti, volejbolisti, tenisisti, sinhronās peldētājas, kā arī bokseri un jātnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!