Foto: F64
Ceturto vietu Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnījusī Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča pēc starta vismaz publiski centās neizrādīt skumjas un atzina, ka viņai galvenais ir ģimenes mīlestība.

Tāpat sportiste nevarēja pateikt vai pēc šīs sezonas turpinās karjeru.

Kā ziņots, Latvijas rekorda īpašniece Radeviča finālā savu labāko rezultātu uzrādīja jau pirmajā mēģinājumā, kad aizlēca 6,88 metru tālumā un sasniedza savu sezonas personīgo rekordu. Trešo vietu izcīnījušā amerikāniete Dženeja Deloača latvieti apsteidza tikai par vienu centimetru, sasniedzot rezultātu 6,89 metri. ASV sportiste Radevičas rezultātu uzlaboja piektajā mēģinājumā.


"Pagaidām grūti teikt, bet noteikti neesmu bēdīga un vismaz pašlaik man negribas raudāt," pēc sacensībām atzina Radeviča. "Jutu visu atbalstu un šie bija svētki manā dzīvē. Man nav ko sev pārmest - esmu gandarīta. Šoreiz nedaudz nepaveicās, bet varbūt šī ir zīme, ka jāturpina ar kaut ko nodarboties un meklēt sevi."

"Par nākotni vēl neko nevaru pateikt. Man ir laba sportiskā forma un šosezon turpināšu startēt, bet par nākamo sezonu vēl domāšu," stāstīja sportiste piebilstot, ka viņai gribas arī nedaudz pakoķetēt kā sievietei. "Pirms pēdējā lēciena paskatījos uz savām tulznainajām rokām un teicu, ka esmu daudz šajā visā ieguldījusi. Bet nu... aizaugs rokas un darīšu ko citu."

Par olimpiski čempioni kļuva cita ASV tāllēcēja Britnija Rīze, kura savu labāko rezultātu sasniedza otrajā mēģinājumā, kad aizlēca 7,12 metrus tālu.

Savukārt sudraba medaļu izcīnīja krieviete Jeļena Sokolova, kura savā labākajā mēģinājumā spēja aizlēkt 7,07 metru tālumā, kas bija jauns sportistes personiskais rekords.

Radeviča atzina, ka jau prognozējusi to, ka abas amerikāņu sportistes un krieviete leks septiņu metru robežās. "Man nav kauns zaudēt šīm meitenēm."

Uzreiz pēc sacensībām sportisti apskāva vīrs un Radeviča atzina, ka tas viņai ļoti daudz nozīmē.

"Viņa klātbūtne tikai kārtējo reizi apliecināja, ka galvenais ir ģimene un mīlestība. Maniem tuvajiem ir vienalga, kurā vietā paliku, jo zina, kā gatavojos un cīnos. Viņi lepojas ar mani kāda esmu," stāstīja Radeviča.

Izsakoties par 2004.Atēnu olimpisko spēļu vicečempionu šķēpmešanā Vadimu Vasiļevski, kurš paziņojis par karjeras beigām, Radeviča uzsvēra, ka sportistiem nepieciešams palielināt atbalstu no valsts.

"Būtu jāpaaugstina atbalsts sportistiem, tad visiem būtu pozitīvākas emocijas. Sportisti ir jāsaudzē un jāpalutina," teica Radeviča, kurai pašai augstākie rezultāti parādījās pēc tam, kad nostabilizējās ģimene un zuda finansiālās problēmas.

Radeviča pastāstīja, ka šosezon viņu vēl būs iespējams redzēt "Dimanta līgas" posmos.

Jau vēstīts, ka Londonas olimpisko spēļu finālam nespēja kvalificēties otra Latvijas pārstāve šajā disciplīnā Lauma Grīva, kura ar 6,10 metrus tālu lēcienu ierindojās pēdējā, 28.pozīcijā, no tām sportistēm, kuras tika pie ieskaitīta rezultāta.

2010.gada Eiropas čempione un pagājušā gada pasaules čempionāta bronzas medaļas īpašniece Radeviča 2004.gadā Atēnās ieņēma 13.vietu tāllēkšanā un 20.pozīciju trīssoļlēkšanā, bet pirms četriem gadiem Pekinā pašlaik 31 gadu vecā sportiste nestartēja, jo bija sava dēla gaidībās.

Radevičai piederošais Latvijas rekords ir 6,92 metri.

Savukārt 27 gadus vecajai Grīvai šī bija olimpiskā debija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!