Latvijas ratiņpaukotāja Poļina Rožkova otrdien Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs zaudēja četros no pieciem dueļiem un palika bez iespējas sacensties ceturtdaļfinālā.

A kategorijas (veselības grupas) sacensībās ar špagu Rožkova spēja pieveikt vienīgi Honkongas sportisti Čui Jē Jui, bet pārējos četros apakšgrupas dueļos zaudēja un palika noslēdzošajā, sestajā, pozīcijā.

Ceturtdaļfinālam kvalificējās katras grupas četras labākās paukotājas, bet Rožkova tika klasificēta desmitajā pozīcijā no 12 sportistēm.

Pērno gadu Rožkova noslēdza pasaules ranga līderpozīcijā, tomēr šogad viņa tik aktīvi sacensībās nebija piedalījusies.

Jau vēstīts, ka Latvijas loka šāvējs Gints Jonasts otrdien nespēja sagādāt pārsteigumu un zaudēja Riodežaneiro paralimpisko spēļu 1/16 finālā.

Jonastam sestdien bija ļoti neveiksmīga kvalifikācija, kurā viņš palika 32. pozīcijā, apsteidzot tikai vienu konkurentu. Tas nozīmēja, ka izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā jātiekas ar kvalifikācijas uzvarētāju Ebrahimu Randžbarkivadžu no Irānas, kurš nedēļas nogalē spēja sasniegt jaunu paralimpisko rekordu.

1/16 fināla duelī Jonasts cieta neveiksmi ar 2-6.

Līdz ar to Jonastam dalība sacensībās noslēgusies ar dalītu 17. vietu.

Latvijas dāmu sportiste Ieva Melle sestdien priekšsacīkstēs guva 12. vietu. Viņai izslēgšanas sacensības gaidāmas ceturtdien, un pirmajā kārtā būs jāspēkojas ar kvalifikācijā 21. vietu ieņēmušo taivānieti Junseņu Lī.

Tikmēr jaukto komandu sacensībās latvieši kvalifikācijā ieņēma 13. vietu un pēc tam zaudēja astotdaļfinālā. Šeit Latvija noslēgumā tika klasificēta dalītā devītajā vietā.

Ziņots, ka Latvija Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs līdz šim guvusi trīs medaļas - titulētais Aigars Apinis triumfēja diska mešanas sacensībās un izcīnīja savu ceturto zelta medaļu karjerā, Diāna Dadzīte bija labākā šķēpmešanā, savā medicīnas grupā labojot pasaules rekordu, bet Edgars Bergs pirmdien ieguva bronzu lodes grūšanā.

Riodežaneiro paralimpiskās spēles, kur Latviju pārstāv 11 sportisti, norisināsies līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!