Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) 2016.gada Riodežaneiro Olimpiādes basketbola turnīrā negrasās ieviest U-23 izlašu sistēmu, kāda šobrīd darbojas olimpiskajās futbola sacensībās.

"Domāju, ka Riodežaneiro neieviesīsim 23 gadu vecuma ierobežojumu," atklāj FIBA ģenerālsekretārs Patriks Baumans.

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu īpašnieki vairakkārt pauduši bažas, ka uz Olimpiādi aizbraukušie spēlētāji var iedzīvoties traumās, kā arī norāda, ka spēlēšana Olimpiādē ietekmē viņu sniegumu NBA čempionātā, tāpēc viņi atbalsta U-23 izlašu sistēmas ieviešanu. Tāpat klubu vadība uzskata, ka šādi noteikumi palielinātu jauno talantīgo spēlētāju atpazīstamību pasaulē.

"Es saprotu viņu raizes," norāda Baumans. "Mēs vēlamies saglabāt olimpisko spēļu spēku un nodrošināt, ka basketbols paliek viens no globālā pasākuma galvenajiem sporta veidiem."

Vairākas NBA zvaigznes, tai skaitā slavenie amerikāņi Lebrons Džeimss un Kobe Braients, jau nosodījuši ideju, ka olimpiskajā basketbola turnīrā nākotnē drīkstētu piedalīties vien U-23 izlases.

FIBA ģenerālsekretārs uzsver, ka federācija mēģinās atrast veidu, kā apmierināt pēc iespējas vairāk vēlmju, bet apsola, ka pārmaiņas ir gaidāmas.

Plānots, ka nākotnē trīs punktu līnijas atzīme Olimpiādēs tiks novirzīta tālāk no groza - tikpat lielā attālumā, kā tas noteikts NBA reglamentā -, tomēr nav zināms, vai tas notiks jau Riodežaneiro.

Tāpat Baumans atklāj, ka pasaules basketbola čempionāts vairs nenotiks vienā gadā ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Pasaules kausa izcīņas finālturnīru. Tomēr šāda izspēles kārtība varētu neapmierināt Eiropas valstis, kuras reizi divos gados aizvada reģionālo čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!