Foto: Reuters/Scanpix
XXXI vasaras olimpiskās spēles piektdien, 5. augustā, tika atklātas svinīgā ceremonijā, kas noslēdzās ar olimpiskās lāpas iedegšanu un ļoti iespaidīgu uguņošanu.

Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā bija vērojami krāšņi priekšnesumi, iespaidīgas uguņošanas un atraktīvas dejas, kā jau tas piedienas Rio. Tāpat Rio organizatori šovos uzsvēra savas valsts vēsturi, atsaucoties uz Brazīlijas iedzīvotāju raibo etnisko izcelsmi.

Atklāšanas ceremonijā svarīga tēma bija ekoloģija un vides glābšana no globālās sasilšanas. "Zaļā" tēma bija arī atklāšanas ceremonijas turpinājumā. Pēc priekšnesumiem sekoja sportistu parāde, un Latvijas delegācijas stadionā iesoļoja ap pulksten 4:00 pēc Latvijas laika.

Latvijas karognesēja un divkārtējā olimpiskā čempiona BMX riteņbraukšanā Māra Štromberga vadībā olimpiskajā stadionā iesoļoja vieglatlēti Madara Palameika, Sinta Ozoliņa, Laura Ikauniece-Admidiņa, Gunta Latiševa-Čudare, Ilona Marhele, Ariana Kira Hilborna, Zigismunds Sirmais, Rolands Štrobinders, Pauls Pujāts, Mareks Ārents, Arnis Rumbenieks, peldētāji Uvis Kalniņš, Aļona Ribakova, džudisti Jevgeņijs Borodavko, Artūrs Ņikiforenko, tenisiste Jeļena Ostapenko, burātāja Ketija Birzule, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš un šāvējs Dainis Upelnieks.

Neilgi pirms pulksten 6:00 tika iedegta olimpiskā lāpa. Liesmu stadionā ienesa bijušais tenisists Gustavu Kuertēns. Tālāk viņš lāpu nodeva basketbolistei Hortensiai Markari, bet olimpisko lāpu aizdedzināja maratona skrējējs Vanderlejs Kordeiro de Lima. Olimpiskā lāpa tika pacelta gaisā, kur tā nostājās blakus milzīgai skulptūrai, kas simbolizē sauli.

Par atklāšanas ceremoniju, kas bija neparasta, atšķirīga un krāšņa, jums vēstīja portāls "Delfi" teksta tiešraidē, turklāt savus iespaidus no "Maracana" stadiona ziņoja olimpiskais speciālkorespondents Uldis Strautmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!