Foto: AP/Scanpix

Kaut Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Ruslanam Sorokinam nebija šaubu par uzvaru Londonas olimpisko spēļu otrajā mačā ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) sportistiem Grantu Goldšmidu/Frīdomu Čiju, viņi nospēlējuši labāk nekā pirmajā cīņā.

Kā ziņots, pirmdien aizvadītajā mačā Samoilovs/Sorokins pieveica DĀR duetusa ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:10).

Latvijas sportisti tādējādi svinēja savu otro uzvaru apakšgrupu posmā, nonākot ļoti tuvu iekļūšanai izslēgšanas turnīrā.


Samoilovs/Sorokins turnīrā izlikti ar 16.numuru, bet DĀR sportisti izlikti ar 21.numuru.

"Nospēlējām nopietni, cenšoties pieļaut pēc iespējas mazāk kļūdu," pēc mača izteicās Samoilovs. "Grūti ir šādi, kad pirmā spēle turnīrā nopietna, bet otrā ir mazāk nopietna, tāpēc gājām it kā jau šis būtu mačs ar amerikāņiem."

Trešajā spēlē trešdien Samoilovs/Sorokins sacentīsies ar ASV duetu Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar ceturto numuru. Ja šodien vakarā amerikāņi pieveiks poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuriem Londonā piešķirts devītais numurs, tad latvieši sev garantēs vietu izslēgšanas cīņās.

"Šoreiz mums šaubu par uzvaru nebija. Otrajā setā uz brīdi atslābinājāmies un pieļāvām trīs kļūdas pēc kārtas, bet uz galotni atkal saņēmāmies," stāstīja Samoilovs, kurš atklāja, ka treneris pārim izvirzījis uzdevumu nezaudēt vairāk par 15 punktiem katrā setā.

Latvijas pludmales volejbolisti uzskata, ka šoreiz nospēlējuši labāk nekā pirmajā cīņā.

"Mums bija kvalitatīvāks uzbrukums. Bloks gan nedaudz kliboja, savukārt aizsardzību aizvadījām savā līmenī," stāstīja Sorokins. Savukārt Samoilovs piebilda, ka viņi spēlējuši labāk arī emocionālajā ziņā.

Samoilovs izteicās, ka šajā turnīrā ir seši favorīti - pa diviem amerikāņu un brazīliešu pāriem, kā arī Nīderlandes un Vācijas dueti, tomēr neko prognozēt nav iespējams, jo jau Pekinas Olimpiādē izslēgšanas spēlēs zaudēja daudzi favorīti. "Mūsu mērķis ir spēlēt katru spēli un uzvarēt.

Tāpat Samoilovs pauda vēlmi, lai viņu trešajā mačā lītu lietus. "Tad mums būtu nelielas priekšrocības, kaut arī viņi ir fiziski spēcīgi."

"Ar amerikāņiem mums jāspēlē tāpat kā ar poļiem otro un trešo setu. Tad viss būs kārtībā," stāstīja Samoilovs. "Redzēsim, kā viņi šodien nospēlēs, jo pirmā spēle neko neparādīja."

Arī Sorokins izteicās, ka otrs šīs grupas mačs pirmdien būs interesants, atgādinot, ka arī Polijas sportistiem obligāti nepieciešama uzvara.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins sestdien ar 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica Fijaleku/Prudelu.

Savukārt Gibs/Rozentāls savā pirmajā mačā ar 2-0 (21:10, 21:11) pārliecinoši pieveica DĀR duetu.

Tikmēr otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar 17.numuru, E apakšgrupas pirmās kārtas cīņā svētdien ar 2-1 (19:21, 23:21, 15:9) uzvarēja vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs.

Otro maču Latvijas duets aizvadīs otrdien, kad pretiniekos būs ar 20.numuru izliktie Igors Ernandess un Hesuss Viljafans no Venecuēlas, bet E grupas trešajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš ceturtdien tiksies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri Londonā izlikti ar piekto numuru.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildu izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies no līdz 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!