Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolistus Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu Londonas olimpisko spēļu turnīrā piemeklēja trīs smagas snieguma bedres, taču neviens no sportistiem krasās izmaiņas izskaidrot nevar.

Kā ziņots, Samoilovs/Sorokins Londonas olimpisko spēļu astotdaļfināla mačā sestdien ar rezultātu 0-2 (12:21, 17:21) zaudēja šī gada Eiropas čempioniem Jūliusam Brinkam/Jonasam Rekermanam no Vācijas. Latvijas duets dalību Olimpiādē līdz ar to noslēdza dalītā devītajā vietā.

"Neesmu apmierināts ar spēli. Mums gāja kā pa viļņiem, taču šādā līmenī nepieciešama stabilitāte," pēc zaudējuma izteicās Samoilovs. "Visu sezonu bijām pietiekoši stabili, bet šeit mūs piemeklēja šausmīgas bedres. Četrās spēlēs tādas bija trīs. Ja jau ilgu daļu sezonas pasaules reitingā bijām septītie, nevaram atļauties šādi spēlēt."


Samoilovs/Sorokins turnīrā bija izlikti ar 16.numuru, bet Vācijas duetam piešķirts trešais numurs.

"No favorītiem šis pāris mums ir viens no piemērotākajiem, taču viņi piekopa labu taktisko spēli. Mums nekas nesanāca jau no paša sākuma. Tikai beigās parādījām, ka varam cīnīties," piebilda Samoilovs. "Šogad galvenais mērķis bija tikt uz Olimpiādi, taču mums nepietika laika pirms tās sākuma vēlreiz sasniegt formas virsotni."

Līdzīgās domās par aizvadīto spēli un turnīru kopumā bija arī Sorokins.

"Nekas nesanāca jau no paša sākuma. Cīnījāmies par katru bumbu, tomēr allaž mazliet pietrūka. Pretinieks cīnījās taktiski gudri un servēja mums neparocīgi," izteicās Sorokins. "Šādi spēlējot, uzvarēt nevar. Līdzīgi bija arī pēdējos divos Pasaules kausa turnīros pirms Olimpiādes."

Iepriekš Samoilovs/Sorokins D apakšgrupā trijās cīņās izcīnīja divas uzvaras, tomēr palika vien trešajā vietā. Tas gan Latvijas duetam kā vienam no diviem labākajiem trešajā vietā palikušajiem pāriem neliedza automātiski iekļūt astotdaļfinālā.

Tikmēr Brinks/Rekermans C grupas cīņās tika pie trim uzvarām, ieņemot pirmo vietu.

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri Londonas turnīrā izlikti ar 17.numuru, piektdien astotdaļfināla cīņā ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:16) uzvarēja norvēģus Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru, kuriem ticis 18.numurs.

Līdz ar to Pļaviņš/Šmēdiņš šajā Olimpiādē sev jau nodrošinājuši vismaz dalītu piekto vietu. Pirms četriem gadiem Pekinā Pļaviņš pārī ar Samoilovu izcīnīja devīto pozīciju.

Ceturtdaļfinālā pirmdien Pļaviņš/Šmēdiņš spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu/Šonu Rozentālu vai Konstantīnu Semjonovu un Sergeju Prokopjevu no Krievijas. ASV un Krievijas dueti savstarpējo astotdaļfināla maču aizvadīs sestdien pusnaktī pēc Latvijas laika.

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrs ilgs līdz 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!