Foto: Reuters/Scanpix
Lielbritānijas vieglatlēte Džesika Enisa, kura sestdien triumfēja Londonas olimpisko spēļu septiņcīņā, neplāno startēt 100 metru barjerskrējienā, kur varētu pretendēt uz kādu no medaļām.

Enisa sestdien septiņcīņā sasniedza jaunu Lielbritānijas rekordu 6955 punkti. Vēl tikai trīs sportistes septiņcīņas vēsturē spējušas savākt vairāk punktus - pasaules rekordiste Džesika Džojnere Kersija, Karolīna Klufta un krieviete Larisa Turčinska.

Septiņcīņas pirmajā disciplīnā 100 metru barjerskrējienā Enisas rezultāts bija 12,54 sekundes, kas ir pasaules labākais sasniegums septiņcīņas vēsturē. Ar šādu rezultātu pirms četriem gadiem Pekinas olimpiskajās spēlēs zeltu 100 metru barjerskrējienā izcīnīja amerikāniete Dauna Hārpere, tādējādi Enisa būtu viena no favorītēm Londonā.

Tomēr Enisa nolēmusi necīnīties par vēl vienu godalgu Londonā. "Jā, es par to sākumā domāju, īpaši pēc starta 100 metros barjerās. Taču man ir tikai septiņcīņa. Esmu priecīga pabeigt sacensības ar medaļu. Tagad gribu izbaudīt šo mirkli, cik ilgi var. Vēlos vairāk pavadīt laiku kopā ar ģimeni, vienkārši ieturēt pauzīti."

Vieglatlētikas stadionā 100 metru barjerskrējiena priekšsacīkstes sievietēm sāksies pirmdienas rītā, bet fināls paredzēts otrdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!