Foto: AFP/Scanpix
Belgradā notiekošo Rio olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru ar uzvaru pirmdien sāka mājiniece Serbijas basketbola izlase, kas diezgan smagā cīņā ar 87:81 pieveica Puertoriko.

Kā ziņojām, Latvijas izlase kvalifikācijas turnīru iesāka iespaidīgi, pirmajā B grupas mačā ar 88:48 sagraujot Japānas valstsvienību. Latvija otrdienas vakarā pulksten 22:00 uzsāks B grupas otro cīņu pret Čehiju, bet A grupā pie Serbijas un Puertoriko vēl ir Angola.

Serbi tiek uzskatīti par Belgradas turnīra galvenajiem favorītiem, tomēr mājinieki pirmajā spēlē īsti netika galā ar atbildības slogu pirmajā puslaikā. Vēl otrās ceturtdaļas vidū serbi zaudēja ar 30:31, bet tad piecas minūtēs neļāva pretiniekiem gūt punktus, bet paši pēc izrāviena 11:0 noslēdza puslaiku savā labā ar 41:31. Trešajā un ceturtajā ceturtdaļā serbu pārsvars dažas reizes sasniedza 20 punktus, bet atslābināšanās spēles beigās ļāva Puertoriko samazināt starpību un izvairīties no graujoša zaudējuma.

Serbiem 14 punktus guva Nemanja Nedovičs, bet pa 12 punktiem guva Bogdans Bogdanovičs, Nikola Kaliničs, Stefans Bircevičs un Nikola Jokičs.

Līdz ar Serbijas grupu, kur spēlē Latvijas vīriešu basketbola izlase, cīņas par tiesībām spēlēt 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs ir iesākušas arī pārējās kvalifikācijas grupas - Itālijā un Filipīnās.

Itālijas grupā pirmo uzvaru pirmdien izcīnīja Grieķija, kas ar 78:53 pieveica Irānu, bet mājinieki itāļi ar 68:41 sagrāva Tunisiju. Vēl turnīrā Turīnā spēlē Meksika un Horvātija.

Filipīnu grupā spēles sāksies otrdien. Šajā turnīrā par vienīgo ceļazīmi uz Rio Olimpiādi cīnīsies Kanāda, Francija, Jaunzēlande, Filipīnas, Senegāla un Turcija.

Olimpiskajā basketbola turnīrā automātiski iekļuvusi Brazīlija kā rīkotājvalsts, kā arī esošie pasaules čempioni ASV, Āfrikas čempioni Nigērija, Amerikas čempioni un vicečempioni Venecuēla un Argentīna, Āzijas čempioni Ķīna, Eiropas basketbola čempioni un vicečempioni Spānija un Lietuva, kā arī Okeānijas čempionāta uzvarētāja Austrālija.

Atlikušās trīs vietas izspēlē trijos kvalifikācijas turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!