Foto: F64
Latvijas jaunajam šķēpmetējam Zigismundam Sirmajam šosezon ir pazudusi "šķēpa garša", bet viņš cer, ka nākamajā sezonā to izdosies atgūt.

Kā pēc neveiksmīgā starta Londonas olimpiskajās spēlēs atzina pasaules junioru rekordists, "pagaidām" viņš vēl nedomā beigt karjeru, bet drīz būs jāizdara izvēle starp sportu un mācībām.

Kā ziņots, trešdien aizvadītajās sacensībās Sirmais palika bez rezultāta.


"Nostājos uz skrejceļa, biju nomierinājies, mēģināju mest kā treniņā, bet nesanāca," stāstīja sportists. "Pirmais metiens nesanāca, otrais nesanāca. Pēc tam man pateica, ka arī pārējie puiši nav tikuši finālā un es sapratu... Izdarīju visu, ko varēju, lai gan šķēps nelidoja."

Neveiksmīgi nostartēja arī pārējie divi Latvijas sportisti – 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu vicečempions Ainārs Kovals ar 79,19 metrus tālu raidījumu ierindojās 17.vietā, bet 2004.gada Atēnu spēļu sudraba godalgas laureāts Vadims Vasiļevskis šķēpu raidīja vien 72,81 metru tālu, paliekot 38.pozīcijā. Pēc mačiem Vasiļevskis paziņoja par plāniem beigt karjeru.

"Neredzēju, cik tieši tālu aizlido trešais metiens, bet redzēju, ka nav pat 75 metri un kāpu pāri līnijai," Sirmais teica, ka būtu varējis nepalikt bez rezultāta. "Ko es darītu ar 72-73 metriem?"

Pēc ļoti sekmīgās iepriekšējās sezonas, šogad Sirmais bieži sacensības noslēdza ar 72 metrus un pat vēl tuvākiem raidījumiem.

"Man ir pazudusi šķēpa garša, bet ceru, ka uz nākamo sezonu izdosies to atgūt. Plinti vēl krūmos nemetīšu," stāstīja jaunais sportists. "Tagad man jāizlemj vai visu veltīšu sportam, vai mācīšos. Tā būs grūta izvēle, kas šodien radīja jaunas pārdomas."

Sirmais stāstīja, ka Kovalam treniņos šķēps lidojis ļoti tālu, bet viņam pašam rezultāta nav bijis arī ārpus sacensībām. "Aināram šķēps lidoja fantastiski, man atkal nē. Visu laiku mocījos, bet cerēju, ka varbūt šoreiz. Nekas man nesāpēja, vajadzēja tikai dot iekšā."

Sirmais ir pagājušā gada Eiropas čempions junioriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!