Foto: LETA
Kaut atlases sacensībās nedaudz pietrūka, lai kvalificētos automātiski, Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs saņēmis ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, vēsta Starptautiskā Kanoe federācija (ICF).

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Vācijā notikušajās atlases sacensībās Rumjancevs 200 metru distancē finišēja ceturtais, bet dalību Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm nodrošināja pirmie divi sportisti.

Tomēr tagad ICF ziņo, ka šo sacensību uzvarētājs Sauls Kraviotto no Spānijas sacensībām jau kvalificējies divnieku sacensībās, bet otro vietu guvušais ungārs Bence Horvāts Olimpiādē nedrīkstēs piedalīties, jo viņa valsts jau iepriekš bija ieguvusi maksimālo nācijas kvotu.

Līdz ar to iespēju doties uz Riodežaneiro nopelnījuši atlasē trešo vietu guvušais itālis Manfrēdi Rica, kā arī Rumjancevs.

Federācija gan uzsver, ka pagaidām vēl šis dalībnieku sastāvs ir neoficiāls un galējais apstiprinājums tiks sniegts 14 dienu laikā pēc informācijas saņemšanas no nacionālajām federācijām.

Kā ziņots, pāris dienas pēc atlases sacensībām Rumjancevs guva dalītu trešo vietu Pasaules kausa etapā.

2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs no Latvijas piedalījās Rumjancevs un Krists Straume, kuri vienā divniekā startēja 200 metru distancē, tomēr nostartēja nepārliecinoši, ierindojoties 11.vietā. Pašlaik Straume jau ir noslēdzis karjeru, bet Rumjancevs pērn izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā.

Pēc Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sniegtās informācijas, patlaban Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm no Latvijas oficiāli kvalificējušies 12 vieglatlēti, cīkstone Anastasija Grigorjeva un Rumjancevs. Tāpat Latvijai ir divas ceļazīmes šosejas riteņbraukšanā, bet to izmantotāji oficiāli vēl nav zināmi.

Liela daļa olimpisko spēļu dalībnieku oficiāli kļūs zināmi tuvāko 2-3 nedēļu laikā. Paredzams, ka starp tiem būs divi BMX riteņbraucēji, kuri šonedēļ aizvadīs pasaules čempionātu, pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, tomēr Latvija vēl saglabā izredzes arī uz otrā pāra vietas nopelnīšanu Kontinentālajā kausā, tenisiste Aļona Ostapenko, kā arī svarcēlāji Artūrs Plēsnieks un Rebeka Koha. Tāpat Latvijai garantētas divas ceļazīmes peldēšanā, tomēr skaits vēl var palielināties, ja kāds no duetiem izpildīs kvalifikācijas normatīvu.

Riodežaneiro olimpiskās spēles notiks no 5. līdz 21.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!