Foto: AP/Scanpix
Pasaules un Eiropas čempione badmintonā, spāniete Karolīna Marina piektdien savam titulu sarakstam pievienoja arī uzvaru olimpiskajās spēlēs.

Finālā Marinas pretiniece bija indiete Sindu Pusarla, kura tika pieveikta smagā triju setu mačā ar 2-1 (21:19, 21:12, 21:15). Indiete šo maču iesāka ar uzvaru pirmajā setā, bet otrajā Marinai izdevās revanšēties un panākt izšķirošo, trešo setu. Sākumā spāniete ieguva komfortablu četru punktu pārsvaru, bet tad Pusarla atspēlējās un vēlāk arī izlīdzināja rezultātu, taču pārņemt vadību viņai neizdevās. Psiholoģiski spēcīgāka seta beigās izrādījās Marina, kura beigās panāca sešu punktu pārsvaru pār pretinieci.

Līdz ar to Karolīna Marina ir kļuvusi par pirmo eiropieti, kas uzvarējusi olimpiskajā badmintona turnīrā sieviešu vienspēlē, un par otro Eiropas badmintona pārstāvi, kas uzvarējusi olimpiādē pēc dāņa Pola-Ērika Larsena, kurš triumfēja vīriešu vienspēlē 1996. gada spēlēs Atlantā.

Bronzu ieguva japāniete Nozumi Okuhara, kuras pretiniece, ķīniete Sjuežu Li traumas dēļ atteicās no cīņas.

Vīriešu dubultspēlē piektdien par olimpiskajiem čempioniem kļuva ķīnieši Nans Žans un Haifens Fu, kuri ar 2-1 (16:21, 21:11, 23:12) uzvarēja Malaizijas sportistus Šemu Go un Vīkjonu Tanu. Dienu iepriekš tika aizvadīta spēle par bronzu, kurā uzvarēja briti Markuss Eliss un Kriss Lengridžs, kuri pieveica ķīniešus Bao Čai un Vei Honu.

Olimpiskajā badmintona turnīrā atlicis noskaidrot medaļniekus vīriešu vienspēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!