Foto: AFP/Scanpix
Vēl vienu negaidītu zaudējumu Londonas olimpisko spēļu vīriešu futbola turnīrā svētdien piedzīvoja spēcīgā Spānijas izlase, zaudējot cerības iekļūt ceturtdaļfinālā

D apakšgrupas otrās kārtas spēlē Spānija ar 0:1 (0:1) zaudēja Hondurasai, bet pirms tam pirmajā kārtā vienība ar identisku rezultātu piekāpās Japānai.

Mačā ar Hondurasu vienīgos vārtus jau septītajā minūtē guva Džerijs Bengstons.

Otrajā D grupas otrās kārtas spēlē svētdien Japāna ar 1:0 (0:0) pārspēja Maroku, garantējot vietu ceturtdaļfinālā.

D grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Japānas kontā seši punkti, Hondurasa iekrājusi četrus punktus, Marokas kontā viens punkts, bet Spānija cīnās bez punktiem.

Kaut olimpiskajā futbola turnīrā vīriešiem valstis pārstāv U-23 futbola izlases un katrā komandā tikai trīs spēlētāji drīkst būt arī vecāki, arī šai Spānijas izlasei ir spēcīgs sastāvs. Tā, piemēram, komandā ir vārtsargs Davids de Heja, kurš ikdienā spēlē Anglijas premjerlīgas klubā Mančestras "United", kā arī pazīstamie Hordi Alva un Huans Mata, kuri jūlija sākumā nacionālās izlases sastāvā triumfēja Eiropas čempionātā.

Tikmēr A grupā pēc divām kārtām pa četriem punktiem ir Lielbritānijas un Senegālas izlasēm, Urugvajas kontā viens punkts, bet bez punktiem cīnās Apvienotie Arābu Emirāti.

B grupā pa četriem punktiem ir Meksikai un Dienvidkorejai, bet pa vienam punktam ir Šveicei un Gabonai.

Savukārt no C apakšgrupas vietu ceturtdaļfinālā jau garantējusi Brazīlija, kuras kontā seši punkti. Ar trim punktiem tai seko Baltkrievija, kamēr pa vienam punktam Ēģiptei un Jaunzēlandei.

Pēc viena apļa izspēles katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Londonas olimpiskās spēles ilgs līdz 12.augustam. Četrgades prestižākajā sporta pasākumā aptuveni 10 500 sportisti sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!