Foto: F64

Riodežaneiro olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensības trešdien iesākās ar individuālajām jeb izsēšanas sacensībām, kurās divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs ierindojās septītajā vietā.

Tikmēr otrs Latvijas riteņbraucējs Edžus Treimanis piedzīvoja kritienu un neuzstādīja rezultātu, paliekot pēdējā, 32. pozīcijā. Pēc šīs neveiksmes ar viņu un velosipēdu viss esot kārtībā, un sacensības Treimanis varēs turpināt. Treimanis kritienu piedzīvoja otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas, arī Londonā viņš krita individuālajā braucienā.

Savukārt Štromberga rezultāts bija 34,953 sekundes, kas sākotnēji deva trešo vietu, bet turpinājumā viņš tika nobīdīts uz septīto pozīciju. Šim rezultātam lielas gan nozīmes nav. Pēc laika kontroles rezultātiem sportisti tiks sadalīti pa ceturtdaļfināliem.

Pekinas olimpiskajās spēlēs Štrombergs individuālajā braucienā bija otrajā pozīcijā, bet Londonā viņš olimpiskās spēles iesāka ar 11. vietu. Kā zināms, Štrombergs šobrīd ir vienīgais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā.

Ceturtdaļfināla sacensībās risināsies ceturtdien, 18. augustā, bet dienu vēlāk notiks pusfināli un fināli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!