Foto: F64

Pekinas Olimpiādes čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs uzskata, ka gaidāmajos Londonas olimpiskajos startos viņa sniegums noteikti būs labāks par ceturtdien ceturtdaļfinālā parādīto.

Štrombergs ceturtās ceturtdaļfināla grupas pirmajā braucienā nodemonstrēja stabilu sniegumu, finišējot kā otrais un uzrādot laiku 38,359 sekundes. Otrajā braucienā Štrombergs piedzīvoja lielu aizķeršanos startā, trasē dodoties kā pēdējais, tomēr finišu viņš sasniedza kā piektais un uzrādīja laiku 40,353 sekundes. Trešo braucienu Štrombergs veica agresīvā stilā, ātri izvirzoties pirmajā vietā un tiekot pie pelnītas uzvaras ar laiku 37,738 sekundes.

"Ļoti smags sākums bija, pēc otrā brauciena aizvadījām smagu vārdu apmaiņu ar treneri. Nebiju domājis, ka būs tik smagi. Līdz trešajam braucienam galvā bija pārāk daudz domu. Domāju par citiem, nevis koncentrējos saviem braucieniem. Ar to jātiek galā rīt, kad jāpamostas jau uz pirmo braucienu, nevis tikai trešo," izteicās Štrombergs. "Visu laiku liela atbildība sēž uz pleciem jau kuru nedēļu. Sliktāk kā šodien vairs nevar būt."


Pēc trim braucieniem ar astoņiem punktiem Štrombergs ieņēma otro vietu savā grupā, automātiski iekļūstot pusfinālā.

"Otrajā braucienā bija ideāla starta vieta, blakus nebija neviens spēcīgs braucējs, tomēr nevarēju nokoncentrēties. Ir braucēji, kuri šeit nedomā ar galvu [radot kritienus], tāpēc otrajā braucienā piebremzēju, braucu mierīgi un pieslēdzos vien pēc kritiena apbraukšanas," uzsvēra sportists.

"Trešajā braucienā kontrolēju, lai neviens neapdzen. Mans zars ceturtdaļfinālā un pusfinālā ir ļoti nikns. Pusfināls būs reāls olimpiskais fināls. Pēc šodienas pašapziņai vajadzētu būt augstākai," uzskata Štrombergs.

Pusfināli vīriešiem un arī sievietēm, kurām ceturtdaļfināla kārta nav paredzēta, notiks piektdien. Finālsacensības BMX braucējiem paredzētas vēlāk piektdien.

Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

Par medaļām Londonā līdz svētdienai cīnīsies aptuveni 10 500 sportistu, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!