Foto: AFP/Scanpix
Divas nedēļas pirms Londonas olimpisko spēļu sākumā aizliegto preparātu lietošanā pieķerts pazīstamais ungāru diska metējs Roberts Fazekašs, kurš par dopinga pārkāpumiem 2004.gadā zaudēja izcīnīto Atēnu olimpisko spēļu zelta medaļu, vēsta ārzemju masu mediji.

Ungārijas Olimpiskā komiteja šonedēļ paziņoja Londonas Olimpisko spēļu delegācijas sastāvu, un pēdējā brīdī pēkšņi sportistu skaits no 159 saruka uz 158. Starp delegācijas dalībniekiem nebija Fazekašs, kurš pirms tam bija iekļauts komandā, kas raisīja aizdomas.

Tagad draud ungāru masu mediji ziņo, ka Fazekašs pieķerts dopinga lietošanā. Oficiāli informācija netiek apstiprināta, kamēr nav veiktas B proves analīzes. Ja Fazekašs tiks atzīts par vainīgu, tad viņam draud mūža diskvalifikācija par atkārtotiem dopinga pārkāpumiem.

2004.gadā Fazekašs izcīnīja zelta godalgu Atēnu olimpiskajās spēlēs, taču pēc Olimpiādes godalga viņam tika atņemta par krāpšanos dopinga analīžu nodošanas laikā. Toreiz sportistam par krāpšanos piesprieda divu gadu diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!