Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis pēc šīs sezonas noslēgs karjeru, pēc neveiksmīgajām Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībām pastāstīja sportists.

Kā ziņots, trešdien notikušajās kvalifikācijas sacensībās Vasiļevskim ieskaitīts tika vien otrais mēģinājums, kurā Latvijas rekordists sasniedza rezultātu 72,81 metrs.

Līdz ar to Vasiļevskim neizdevās sasniegt finālu.


"Šogad man vēl paredzēti divi starti un mana karjera pēc šīs sezonas ir beigusies," pēc sacensībām atzina Vasiļevskis. "Ar treneri [Valentīnu Eiduku] vēl neesmu par to runājis. Tagad iešu un pateikšu viņai."

"Cerēju uz to labāko - būt vai nebūt. Man parasti pirms lielajām sacensībām ir viens no labākajiem personiskajiem rekordiem, bet tas nenozīmē, ka galvenajās sacensībās varu nostartēt," teica Vasiļevskis. "Labi nostartēju dažas sacensības pēc tam - es šo nevaru izskaidrot. Tehniskajā ziņā man viss ir - sildoties bija normāli, bet, ienākot stadionā, viss atslēdzās. Trenere saka, ka skrienu savādāk, bet viss ir galvā."

"Šogad esmu izdarījis pilnīgi visu, ieskaitot psihologu apmeklēšanu - parastās sacensībās varu savākties, bet šādās nē," stāstīja Vasiļevskis. "Šogad man ir vēl divi starti, protams, ja tikšu aicināts, bet pēc tam viss - mana karjera ir beigusies."

Tāpat Vasiļevskis apstiprināja, ka tieši viņš sludinājumu portālā "ss.lv" ievietoja sludinājumu, kurā piedāvāja iegādāties olimpisko sudraba medaļu, kas tika izcīnīta 2004.gadā Atēnās.

"Medaļas sludinājumu ieliku es un tagad laikam būs jāliek atkārtoti," teica Vasiļevskis. "Man nav sponsoru, bet šeit slikti nostartēju un tagad arī Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) finansējums beigsies, jo nebūšu ne A, ne B sastāvā, un man nebūs, kur dabūt naudu," izteicās Vasiļevskis.

Vasiļevskis ir 2004.gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions, 2008.gada IAAF vieglatlētikas sezonas finālsacensību uzvarētājs un Latvijas rekordists (90,73 metri).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!