Foto: AP/Scanpix
Riodežaneiro olimpisko spēļu boksa turnīrā uzvirmojis vēl viens skandāls. Īru bokseris Maikls Konlans apsūdzējis tiesnešus korupcijā, kad viņam netika piešķirta uzvara cīņā ar krievu Vladimiru Ņikitinu.

Abi bokseri tikās ceturtdaļfinālā svaru kategorijā līdz 56 kilogramiem. Pirmajā raundā aktīvāks bija Konlans, taču tiesneši strīdīgā situācijā punktus piešķīra par labu krievam. Otrajā raundā abi bokseri apmainījās sitieniem, bet veiksmīgāk uzbruka īrs, piešķirot viņam uzvaru šajā raundā. Turpinājumā Konlans pārsita pretiniekam seju, kamēr Ņikitinam neizdevās trāpīt vairākus sitienus, taču pēc cīņas tiesneši uzskatīja, ka labāks bija Krievijas bokseris.

Uzreiz pēc zaudējuma īrs paziņoja, ka ir "aplaupīts", jo viņam atņemta uzvara. Viņš vairs nepiedalīsies olimpiskajās spēlēs un nevienam to neieteiks darīt tiesnešu lēmumu dēļ.

"Es neesmu zaudētājs, esmu uzvarētājs. Šodiena tikai pierādīja, ka šī turnīra organizētāji ir korumpēti," Lielbritānijas medijos citēts Konlans. "Man nozaga manu olimpisko sapni."

Konlans pirms četriem gadiem Londonā izcīnīja bronzas medaļu, bet pagājušajā gadā viņš tika arī pie pasaules čempiona titula.

Jau vēstījām, ka cits Krievijas bokseris Jevgeņijs Tiščenko 15. augustā skandalozi izcīnīja zelta medaļu cīņā pret kazahu Vasīliju Levitu svara kategorijā līdz 91 kilogramam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!