Foto: F64

Latvijas BMX riteņbraucēji Māris Štrombergs, Rihards Veide un Edžus Treimanis ceturtdien Londonas olimpiskajās spēlēs nodrošināja sev vietu pusfinālā.

Pekinas olimpisko spēļu čempions Štrombergs ceturtdaļfinālā savā grupā trīs braucienu summā bija otrais. Treimanis, kurš kvalifikācijā trešdien piedzīvoja kritienu, ceturtdaļfinālā pēdējā braucienā bija otrais, un konkurentu neveiksmes ļāva viņam uzreiz iekļūt pusfinālā.

Veide pēc trīs braucieniem savā grupā bija ceturtais ar labām izredzēm iekļūt pusfinālā, un to viņš papildbraucienos arī izdarīja. Pēdējā - piektajā braucienā - Veide bija otrais, kas viņam deva vietu pusfinālā.


Ceturtdaļfinālā sportisti bija sadalīti četrās grupās. Pēc trīs braucieniem no katras grupas divi labākie uzreiz iekļuva pusfinālā, bet pārējie divos papilbraucienos noskaidroja vēl divus laimīgos.

Pirmajā braucienā Treimanis ilgu laiku bija ceturtais, varēja pakāpties, bet nokrita viens no priekšā braucošajiem konkurentiem. Treimanis izvairījās no kritiena un finišēja ceturtais. Otrajā braucienā Treimanis vienā no virāžām nespēja izvairīties pēc konkurenta kritiena un arī krita. Tomēr viņš pirmais spēja piecelties un finišēja sestais. Pēc diviem braucieniem viņš bija piektais, taču saglabāja cerības tikt pusfinālā.

Pēdējais brauciens Treimanim bija ļoti veiksmīgs. Viņš labi paņēma startu, un nosargāja otro pozīciju arī finišā. Savukārt konkurenti trasē piedzīvoja kritienu un finišēja Treimanim izdevīgā secībā , kas ļāva Latvijas sportistam būt otrajam pēc trīs braucieniem un nodrošināt vietu pusfinālā.

Tikmēr Pekinas olimpiskajam čempionam Štrombergam ceturtdaļfinālā gāja daudz grūtāk Pirmajā braucienā viņš bija otrais, taču ļoti slikti veica otro braucienu – Štrombergam pilnībā neiznāca starts, un tikai brauciena gaitā spēja nedaudz uzlabot savas pozīcijas, finišējot sestais.

Pirms pēdējā brauciena Štrombergs saglabāja cerības iekļūt pusfinālā, taču tam bija nepieciešams labi veikt pēdējo braucienu. Štrombergs labi paņēma startu un pirmajā virāžā "nogriez" konkurentiem ceļu, izvizoties vadībā un nosargājot līderpozīciju līdz finišam.

Šajā grupā trīs braucienu summā uzvarēja Nīderlandes sportists Tvans van Gendts, bet Štrombergam un pasaules čempionam austrālietim Semam Vilabijam bija vienāds punktu skaits. Tomēr Štrombergam bija labāki papildus rādītāji, kas Pekinas čempionam nodrošināja vietu pusfinālā.

Veidem pirmais brauciens neizdevās, jau sākumā viņš bija starp pēdējiem un tikai beigās izrāva sesto pozīciju. Otrajā braucienā viņš izvairījās no iekļūšanas kritienā un bija ceturtais, bet trešajā braucienā bija trešais, tomēr tas viņam nenodrošināja uzreiz vietu pusfinālā.

Vēlāk pirmajā papildbraucienā Veide bija ceturtais, sarežģījot sev iekļūšanu pusfinālā, tomēr pēdējā braucienā Latvijas jaunais sportists bija otrais, izcīnot sev vietu pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!