Foto: LETA
Pirmdien, 18.junijā Liepājas pilsētas Dome un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) mediju pārstāvjus informēja par Latvijas III Olimpiādes norisi, pieteiktajām komandām, sacensību grafiku,  kā arī tika prezentētas olimpiādes medaļas, vēsta LOK.

Latvijas III Olimpiādē piedalīsies 85 pašvaldību komandas ar 4126 dalībniekiem no kuriem sievietes 1181, vīrieši 2945, informē Latvijas III Olimpiādes galvenais tiesnesis Andris Lupiks.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda, ka Latvijas III Olimpiāde ir noslēdzošais pieturas punkts sportistu olimpiskajā ceļā uz Londonu: "Liepājā mūsu vieglatlētiem tiek dota pēdējā iespēja kvalificēties Londonas Olimpiskajām spēlēm, jo uzreiz nākamajā dienā pēc Latvijas Olimpiādes noslēguma (9.jūlijā), LOK rīkos Izpildkomitejas sēdi, kurā apstiprinās oficiālo Latvijas Olimpiskās delegācijas sastāvu dalībai XXX Olimpiādes spēlēs Londonā un informēs sabiedrību par Olimpiskās komandas dalībniekiem."

"Latvijas Olimpiāde Liepājā pirmo reizi pulcēs valsts labākos sportistus pēc jaunā administratīvi teritoriālā plānojuma principa, dodot iespēju atlētiem no gandrīz simts pašvaldību komandām parādīt sev un arī konkurentiem savu sportisko potenciālu 26 Olimpiskajos sporta veidos," informē A.Vrubļevskis un piebilst, ka: "Šoreiz sporta sacensību programmā debitēs arī divi jauni Olimpiskie sporta veidi - golfs un regbijs, kas starptautiskajās Olimpiskajās spēlēs medaļas sāks izcīnīt 2016.gadā Riodižaneiro."

Liepājas mērs Uldis Sesks ir pārliecināts, ka no 6.-8.jūlijam Liepājas pilsēta saviem viesiem parādīs, ka ir aktīva, mūsdienīga un piedāvā izbaudīt ikvienam krāsainu programmu - pa dienu sportosim, bet vakarā baudīsim Liepājai tik raksturīgās mūzikas vēsmas lielākajā Latvijas pludmales festivālā "Summer Sound". "Novēlu visiem dalībniekiem būt azartiskiem un mērķtiecīgiem, organizatoriem izturīgiem un pilsētas viesiem-izbaudīt Liepājas garšīgo sporta un izklaides programmu!" aicina Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks.

Latvijas III Olimpiādes medaļu komplektu prezentēja atraktīvais olimpiādes talismans Lauva Liepiņš. Medaļas ir izgatavotas SIA "Trophy Agent".

Atgādinām, ka Latvijas III Olimpiāde 2012.gadā notiks no 6.līdz 8.jūlijam, Liepājā. Programmā iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi - airēšana, badmintons, basketbols, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jātnieku sports, kanoe un smaiļošana, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, svarcelšana, šaušana, taekvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana un volejbols. Sacensības norisināsies Liepājā, Grobiņā, Aizputē, Usmā, Ventspilī, Jūrmalā, Rīgā un Limbažos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!