Foto: LETA
Latvijas skrējējs Valērijs Žolnerovičs svētdien Londonas olimpiskajās spēlēs maratonā izstājās jau distances sākumdaļā, bet par olimpisko čempionu kļuva Stefens Kiprotičs no Ugandas.

Žolnerovičs pēc pirmā kontrolpunkta – pieci kilometri – bija 77.vietā, taču 10 kilometru atzīmi nesasniedza. Viņš bija pirmais sportists, kurš izstājās no maratona distances un vienīgais, kurš nenoskrēja pat 10 kilometrus.

Sacensības Žolnerovičs beidza drīz vien pēc piecu kilometru atzīmes, jo viņam par sevi likusi manīt senāk gūtā pēdas trauma, aģentūru BNS no Londonas informēja Latvijas vieglatlētikas komandas galvenais treneris Edvīns Krūms. Pēdas savainojums skrējējam bija pāris mēnešus pirms olimpiskā starta, taču pēdējā laikā viņš juties labi un sacensībām bija labi sagatavojies. "Diemžēl skrienot pa asfaltu savainojums atkal lika par sevi manīt," piebilda Krūms.

Kiprotičs trases vidus daļā bija vien sestajā vietā, no līderiem atpaliekot 17 sekundes. Taču trases otrajā daļā viņš strauji kāpināja tempu un finišā sasniedza rezultātu divas stundas un 8:01 minūte.

Ugandai tā ir pirmā zelta medaļa olimpiskajās spēlēs kopš 1972.gada, kad 400 metru barjerskrējienā uzvarēja Džons Aki-Bua.

Sudrabs un bronza maratonā tika Kenijai - otrais bija Abels Kirui (+26 sekundes), bet trešais Vilsons Kipsangs Kiprotičs (+1:36 minūtes).

Sacensībās startēja 105 skrējēji, bet 16 sportisti līdz finišam netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!