Foto: Reuters/Scanpix
Par Pasaules kausa izcīņas biatlonā kopvērtējuma uzvarētāju un Lielā kristāla globusa īpašnieku svētdien kļuva jaunais Norvēģijas pārstāvis Tarjeijs Bē.

Svētdienas 15 kilometru masu starta sacensībās, kas bija sezonas noslēdzošās sacensības, Bē ar četrām kļūdām šaušanā izcīnīja astoto vietu, nosargājot iepriekš iekrāto pārsvaru kopvērtējuma galvgalī.

Uzvaru svētdien izcīnīja cits norvēģis Ēmila Hegle Svensens, kas ar divām kļūdām šaušanā finišēja pēc 39 minūtēm un 7,6 sekundēm.

Otrajā vietā 0,4 sekundes aiz Svensena ar vienu kļūdu ierindojās krievs Jevgēņijs Ustjugovs, bet trešais arī ar vienu kļūdu palika titulētais norvēģis Ūle Einārs Bjērndālens, kurš uzvarētājam zaudēja desmit sekundes.

Latvijas pārstāvji šajās sacensībās nepiedalījās.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 1110 punktiem izcīnīja Bē, tikai par pieciem punktiem apsteidzot Svensenu. Savukārt trešais ar 990 punktiem palika Francijas biatlonists Martēns Fursāds

Latvijas sportists Ilmārs Bricis ar 100 punktiem kopvērtējumā ieņēma uz 55.vietu, Edgars Piksons ar 85 punktiem izcīnīja 60.vietu, bet Andrejs Rastorgujevs ticis pie 46 punktiem, kas viņam dod 71.vietu.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņas noslēdzošā posma ietvaros augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Bricis, kas sprinta sacensībās izcīnīja 28.vietu.

Kā ziņots, Piksons par sevi skaļāk lika runāt šī gada pasaules čempionātā, kur viņš pārsteidzoši izcīnīja astoto vietu desmit kilometru sprintā, tad ieņēma 20.vietu 12,5 kilometru iedzīšanā, bet 20 kilometru sacensībās finišēja 38.pozīcijā. Savukārt pēc tam Piksons veica pirmo posmu Latvijas izlasē 4x7,5 kilometru stafetē, savu etapu beidzot sestajā vietā, bet 15 kilometru distancē ar masu startu Piksons ieņēma 21.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!