Foto: Sputnik/Scanpix
Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika sestdien nespēja uzlabot savu pozīciju pēc piektdienas sprinta sacensībām un Slovēnijas pilsētā Pokļukā notiekošā Pasaules kausa otrā posma desmit kilometru iedzīšanā ierindojās 51.vietā.

Latvijas sportiste četrās šaušanās pieļāva trīs kļūdas, bet no uzvarētājas, vācietes Lauras Dālmeieres viņa atpalika par četrām minūtēm un 15,2 sekundēm.

Bendika piektdien 7,5 kilometru sprinta distancē ierindojās 45.vietā, kas viņai no šīs pozīcijas ļāva sākt sacensības sestdien. Pirmās divas šaušanas bija guļus, bet pirmajā no tām latviete nepieļāva nevienu kļūdu, kas ļāva pakāpties uz 40.pozīciju. Pēc tam gan Bendikas sniegums vairs nebija tik veiksmīgs, jo otrajā ugunslīnijā viņai viena kļūda, kas lika nokrist uz 51.vietu.

Savukārt trešajā šaušanā, kas bija jau stāvus, Bendika pieļāva vēl divas kļūdas, liedzot viņai atgriezties labāko piecdesmitniekā. Noslēdzošajā ugunslīnijā latviete bija nekļūdīga, bet uzlabot savas pozīcijas viņai neizdevās.

Tikmēr par sacensību uzvarētāju ar divām kļūdām šaušanā kļuva Dālmeiere, kurai šis bija trešais panākums šajā sezonā un desmitais karjerā. Piektdien viņa jau izcīnīja uzvaru sprintā.

Dālmeiere izšķirošo pārsvaru ieguva pēc noslēdzošās šaušanas, uz kuru tikpat kā vienlaicīgi ieradās sešas biatlonistes.

Tikmēr otro vietu sestdien ar divām kļūdām šaušanā ieguva somiete Kaisa Mekereinena, no uzvarētājas atpaliekot par 16,8 sekundēm. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās čehietei Eva Puskarčikova, par 0,1 sekundi apsteidzot francūzieti Mariju Dorēnu-Abēru.

Bendika piektdien 7,5 kilometru sprinta distancē ierindojās 45.vietā. Lai gan šaušanā viņa aizvēra visus desmit mērķus, taču ne pārāk ātrais solis trasē latvietei neļāva tikt pie kopvērtējuma punktiem.

Tiesa, Bendika nodrošināja iespēju sacensties iedzīšanas distancē, kur viņa Pasaules kausa etapos startēja vien sesto reizi karjerā.

Sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā Bendika ieņēma 36.vietu 15 kilometru distancē, kurā pirmo reizi tika pie kopvērtējuma punktiem. Savukārt pēc tam sprintā un iedzīšanā viņa bija attiecīgi 58. un 53.vietā.

Pēdējo gadu pasaules labākais biatlonists Martēns Furkads no Francijas pirms tam sestdien izcīnīja uzvaru 12,5 kilometru sacensībās iedzīšanā vīriešiem.

Četrās ugunslīnijās Furkads nepieļāva nevienu kļūdu. Tiesa, tāds pats sniegums padevās arī norvēģim Ēmilam Hegle Svensenam, taču francūzis distancē bija ātrāks, konkurentu finišā apsteidzot par sešām sekundēm.

Tikmēr Svensenam bija cīņa par otro vietu ar krievu Antonu Šipuļinu, kurš norvēģim piekāpās vien par 0,2 sekundēm, lai gan šaušanā bija pieļāvis vienu kļūdu.

Furkads sestdien Pasaules kausa sacensībās izcīnīja savu 53.uzvaru karjerā. Pirms tam viņš piektdien izcīnīja uzvaru arī sprintā.

Latvija vīriešu iedzīšanas sacensībās nebija pārstāvēta.

Andrejs Rastorgujevs piektdien desmit kilometru sprintā bija tikai 70.vietā, kamēr četras pozīcijas zemāk bija veterāns Ilmārs Bricis. Savukārt trešais Latvijas pārstāvis Roberts Slotiņš palika pēdējā, 104.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc iedzīšanas stabils līderis ar 288 punktiem ir Furkads, kuram ar 193 punktiem tagad seko ceturto vietu iedzīšanā ieguvušais norvēģis Tarjeijs Bē, bet trešais ar 173 punktiem ir Šipuļins.

Tikmēr Rastorgujevs ar 71 punktu noslīdējis uz 25.pozīciju.

Šī posma noslēgumā svētdien vīri un dāmas sacentīsies stafetes distancēs.

Pasaules kausa pirmais posms pagājušajā nedēļas nogalē noslēdzās Zviedrijas pilsētā Estešundā. Neskatoties uz slimību, jauno sezonu sekmīgi iesāka Rastorgujevs, kurš izcīnīja sesto vietu 20 kilometru distancē, bija 18.vietā sprintā un iedzīšanu noslēdza 31.pozīcijā.

Tikmēr pēc četru sezonu pārtraukuma Pasaules kausā pirms nedēļas atgriezās 46 gadus vecais Bricis, kuram sekmīgākais rezultāts bija 63.vieta 20 kilometros.

Tāpat šajā etapā Bendika duetā ar Daumantu Lūsu izcīnīja 12.vietu jauktajā pāru stafetē.

Pasaules kausa sezonā šogad notiks deviņi posmi. Savukārt pasaules čempionāts gaidāms nākamā gada februārī Hohfilcenē, Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!