Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules kausa izcīņas pirmais posms biatlonā svētdien noslēdzās ar pārliecinošu norvēģietes Tūras Bergeres uzvaru desmit kilometru iedzīšanas sacensībās.

Četrās šaušanās Bergere pieļāva tikai vienu kļūdu un finišā par 33,2 sekundēm apsteidza pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēju Kaisu Mekereinenu no Somijas.

Savukārt vēl gandrīz par minūti lēnāka bija sestdien 7,5 kilometru sprintā uzvarējušā slavenā vāciete Magdalēna Noinere.

Kā ziņots, sprintā Noinerei tikai 0,2 sekundes zaudēja Bergere, bet trešā finišēja Mekereinena.

Latvijas sportistes iedzīšanai nespēja kvalificēties.

Jau vēstīts, ka posms trešdien sākās ar 20 kilometru distanci vīriešiem, kurā 27.vietu izcīnīja Rastorgujevs, nopelnot pirmos 14 punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, 67.vietā ierindojās Edgars Piksons, bet Rolands Pužulis ieņēma 100.vietu 102 finišējušo sportistu vidū.

Savukārt ceturtdien notika 15 kilometru sacensības sievietēm, Latvijas sportistēm ierindojoties kopvērtējuma lejasgalā - Anete Brice ieņēma 83.vietu, bet Juškāne palika 84.pozīcijā 90 finišējušo dalībnieču konkurencē.

Piektdien sprinta sacensībās vīriešiem 43.vietu izcīnīja Rastorgujevs, kā vienīgais no Latvijas pārstāvjiem kvalificējoties iedzīšanas sacensībām, kamēr Piksons ieņēma 65.vietu, bet Mārcis Paeglītis savās debijas sacensībās ierindojās pēdējā, 102.pozīcijā.

Savukārt sestdien sprinta sacensībās sievietēm Juškāne finišēja 83.vietā, bet Baiba Bendika ierindojās 93.pozīcijā 96 sportistu konkurencē.

Tikmēr svētdien notikušajā 12,5 kilometru iedzīšanā vīriešiem Rastorgujevs izcīnīja 33.vietu.

Pasaules kausā šosezon risināsies deviņi posmi.

Kā ziņots, iepriekš tika plānots, ka Juškāne Pasaules kausa apritē varēs piedalīties tikai no janvārī plānotā ceturtā posma, bet viņa nedēļas nogalē veiksmīgi piedalījās IBU kausa posmā, izpildīja kvalifikācijas normatīvu Pasaules kausam un arī saņēma atļauju doties trasē.

Vēl no Latvijas sportistiem pašlaik kvalifikācijas ir Jānim Bērziņam un Artūram Koļesņikovam, kā arī pieredzējušajam Ilmāram Bricim, kurš jau ir beidzis karjeru un strādā par Lietuvas izlases konsultantu, bet atsevišķos posmos varētu Latvijai palīdzēt stafetes sacensībās.

Sieviešu konkurencē šosezon nestartēs ilggadējā Latvijas izlases līdere Madara Līduma.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā no Latvijas sportistiem Pasaules kausa kopvērtējumā Bricis ar 100 punktiem ieņēma 55.vietu, Piksons ar 85 punktiem izcīnīja 60.vietu, bet Rastorgujevs tika pie 46 punktiem, kas viņam deva 71.vietu.

Piksons par sevi skaļāk lika runāt šī gada pasaules čempionātā, kur viņš pārsteidzoši izcīnīja astoto vietu sprintā, tad ieņēma 20.vietu iedzīšanā, bet 20 kilometru sacensībās finišēja 38.pozīcijā. Savukārt pēc tam Piksons veica pirmo posmu Latvijas izlasē 4x7,5 kilometru stafetē, savu posmu beidzot sestajā vietā, bet 15 kilometru distancē ar masu startu Piksons ieņēma 21.pozīciju.

Tikmēr sieviešu konkurencē Līduma ar 90 punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā ieņēma 51.vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriešiem aizvadītajā sezonā triumfēja jaunais Norvēģijas pārstāvis Tarjeijs Bē, bet sievietēm labākā bija Somijas biatloniste Kaisa Mekereinena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!