Foto: EPA/LETA
Pēdējā laikā sekmīgi startējusī Norvēģijas biatloniste Tūra Bergere svētdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa izcīņas sestā posma, kas risinās Itālijas pilsētā Antholcā, 12,5 kilometru masu starta distancē.

Bergere vēl pēc pēdējās, ceturtās šaušanas atradās ceturtajā vietā, līderei Darjai Domračovai no Baltkrievijas zaudējot 14,3 sekundes, tomēr finišā viņa izrāva uzvaru.

Šis Bergerei bija ceturtais panākums individuālajās sacensībās pēc kārtas.

No divas kļūdas šaušanās pieļāvušās Bergeras par 0,6 sekundēm atpalika francūziete Marī Lora Brunē, kura netrāpīja vienam mērķim, bet nekļūdīgi šāvušā Domačova finišēja trešajā pozīcijā, uzvarētājai zaudējot 5,8 sekundes.

Latvijas sportistes šajās sacensībās nestartēja.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā pirmo vietu ar 574 punktiem saglabāja šoreiz 27.vietā palikusī somiete Kaisa Mekereinena. Viņai ar 546 punktiem seko 16.vietu izcīnījusī Helēna Ēkholma no Zviedrijas, bet trešajā pozīcijā ar 523 punktiem atrodas vāciete Andrea Henkele, kura šoreiz palika 15.vietā.

Tikmēr Latvijas sportiste Madara Līduma ar 82 punktiem ieņem 40.vietu.

Posms plkst.15.45 pēc Latvijas laika noslēgsies ar vīriešu stafetes sacensībām. Arī tajās Latvijas sportisti nestartēs.

Kā ziņots, posms ceturtdien sākās ar desmit kilometru sprinta distanci vīriešiem, kurā uzvarēja Antons Šipuļins no Krievijas, bet Andrejs Rastorgujevs izcīnīja 20.vietu. Šis ir Rastorgujeva līdzšinējās karjeras augstākais sasniegums Pasaules kausa posmos. No pārējiem Latvijas sportistiem Ilmārs Bricis ieņēma 47.vietu, bet jaunais Toms Praulītis palika pēdējā, 95.vietā.

Savukārt 7,5 kilometru sprinta distancē sievietēm piektdien uzvarēja Bergere, bet Latvijas izlases līdere Madara Līduma ierindojās 39.vietā. No pārējām Latvijas sportistēm Žanna Juškāne finišēja 81.vietā, bet Gerda Krūmiņa palika 90.pozīcijā.

Sestdien sieviešu stafetes sacensībās uzvarēja Krievijas biatlonistes.

Savukārt vīriešu sacensībās ar masu startu sestdien uzvarēja francūzis Martēns Fursāds.

Kā ziņots, Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!