Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Iespēja, ka Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pēc Soču olimpiskajām spēlēm varētu startēt zem citas valsts karoga, ir aktuāla, intervijā izdevumam "Sporta Avīze" izteicies Latvijas izlases galvenais treneris un arī Rastorgujeva personiskais treneris Intars Berkulis.

Rastorgujevs jau daudzus gadus tiek uzskatīts par ļoti talantīgu biatlonistu, bet pa īstam to beidzot izdevās pierādīt vien šosezon, un sezonas beigās viņš pat spēja izcīnīt ceturto vietu Pasaules kausa sacensībās Sočos, kur pēc 11 mēnešiem risināsies olimpiskās spēles.

"Par to esam domājuši - kā vispār gatavoties. Vai Andrejam vienam pašam var piesaistīt tik daudz līdzekļu, lai viņš varētu atļauties visur pārvietoties viens - stipri šaubos," Berkulis stāsta, ka finansiālā situācija Latvijas biatlona izlasē joprojām ir ļoti vāja. "Norunājām, ka līdz Sočiem šo jautājumu [par startēšanu zem citas valsts karoga] necilāsim, līdz tam jāiztur tā, kā ir, taču, ja tiks pieņemts lēmums gatavoties Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, būs jāpieņem lēmumi."

Tomēr Berkulis arī nepauda drošu pārliecību, ka Rastorgujevs vispār turpinās karjeru, sakot, ka tas atkarīgs no paša biatlonista. "Ir lietas, bez kurām nav iespējams konkurēt, tāpēc būs jādomā, kā tās nodrošināt."

Pats Berkulis izlases trenera pienākumus veic sabiedriskā kārtā un atzina, ka pēc Sočiem viņš to vairs neturpinās.

"Tas nebūtu godīgi no manas puses. Šobrīd esmu uzņēmies šīs saistības un nebēgšu, taču pēc Sočiem būs viss," uzsvēra Berkulis. "Drīzāk varu būt valdes loceklis, kas iespēju robežās nāk ar savu pienesumu un mēģina palīdzēt - kaut vai atnesot savu latu."

Ja Vankūveras Olimpiādē Latvijas biatlona izlase piedalījās ar maksimālo sportistu skaitu, Sočos to varēs pārstāvēt vien viens vīrietis un viena dāma. Berkulis pastāstīja, ka līdz četriem vīriešiem pietrūcis vien 21 punkts Nāciju kausa ieskaitē - katram no sportistiem pasaules čempionātā katrā distancē būtu bijis jāfinišē par 3-4 vietām augstāk.

"Pietrūka ļoti maz, taču acīmredzot tā vajadzēja būt, jo, tagad aizbraucot uz Sočiem, bija redzami rezultāti - ko no nesagatavota sportista prasa tā trase," atzina Berkulis, prognozējot, ka jautājums, vai Edgars Piksons turpinās savu karjeru, būs atkarīgs no tā, vai Latvijas biatlona saimei izdosies izcīnīt vienu speciālo ielūgumu jeb "wild card" vīriešu sacensībās Sočos.

Kā ziņots, šīs sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs ar 229 punktiem ieņēma 36.vietu, bet Piksons ar diviem punktiem palika 101.pozīcijā.

Latvijas biatlona izlase arī nākamajā Pasaules kausa sezonā individuālajās sacensībās varēs startēt ar trim vīriešu un vienu sieviešu sportisti. Nāciju kausa kopvērtējumā Latvijas vīriešu biatlonisti ieņēma 19.vietu, bet dāmas palika 27.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!