Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas biatlonists Vladislavs Ņedaivodins svētdien izcīnīja salīdzinoši augsto 25.vietu Minskā notiekošā pasaules čempionāta jauniešiem desmit kilometru iedzīšanas distancē.

Sacensības Ņedaivodins iesāka no 19.vietas, ko piektdien bija guvis sprintā. Iedzīšanā pirmajā šaušanā viņš bija nekļūdīgs, kas kopvērtējumā jau ļāva pakāpties uz 16.pozīciju. Tomēr nākamajās trijās šaušanās viņš kopā pieļāva četras kļūdas un kopvērtējumā atkāpās par vairākām vietām.

Uzvaru izcīnīja austrietis Fēlikss Leitners, kurš sacensības sāka no otrās vietas, bet pēdējā šaušanā pieļāva divas vienīgās kļūdas, savukārt Ņedaivodins no viņa atpalika par trim minūtēm un 50 sekundēm.

Iedzīšanā piedalījās arī Ingus Deksnis, kurš sprintā ierindojās 55.vietā, bet iedzīšanā viņš pirmajās divās šaušanās bija nekļūdīgs, kas ļāva pakāpties līdz 41.pozīcijai. Nākamajās divās ugunslīnijās latvietis pieļāva pa vienai kļūdai un kopvērtējumā pakāpās līdz pat 32.vietai. Finišā Deksnis uzvarētājam zaudēja četras minūtes un 28,6 sekundes.

Kā zināms, vēl divi Latvijas sportisti Ernests Loktevs un Kristers Slavēns iedzīšanai nespēja kvalificēties.

Tāpat iedzīšanai nekvalificējās arī neviena no Latvijas četrām jaunietēm - Nora Viktorija Osīte, Regīna Rudzīte, Krista Razgale un Annija Keita Sabule. Iedzīšanā nepiedalīsies arī neviens no četriem Latvijas junioriem - Andrejs Zikovs, Aleksandrs Dedjukins, Vjačeslavs Mihailovs un Jānis Šņoriņš.

Baltkrievijā notiekošais pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem ilgs līdz nākamās nedēļas otrdienai. Sacensībās vēl atlicis aizvadīt stafešu cīņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!