Foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne ceturtdien izcīnīja 56.vietu Pasaules kausa izcīņas pirmā posma sacensībās 15 kilometru distancē sievietēm.

Latvijas biatloniste pirmo 60 sportistu vidū Pasaules kausa individuālajās sacensībās iekļuva pirmoreiz karjerā.

Šajās sacensībās Juškāne šaušanā kļūdījās četras reizes - pa divām reizēm pirmajā un trešajā ugunslīnijā. Līdz ar to stāvus viņa sašāva vien sešus no desmit mērķiem, bet guļus pozīcijā aizvēra visus desmit mērķus.

Finišā Juškāne no uzvaru izcīnījušās norvēģietes Tūras Bergeres atpalika par septiņām minūtēm un 12,2 sekundēm.

Bergere sašāva visus 20 mērķus un tika pie ļoti pārliecinošas uzvaras. Otrās vietas ieguvēja Darja Domračova no Baltkrievijas uzvarētājai zaudēja minūti un 3,2 sekundes.

Trešā bija jaunā krieviete Jekaterina Glazirina, kura uz goda pjedestāla Pasaules kausā kāpa pirmoreiz karjerā, bet uzvarētājai zaudēja divas minūtes un 10,2 sekundes, bet ceturto vietu izcīnījusī šveiciete Elisa Gasparina uzvarētājai zaudēja jau tieši trīs minūtes.

Juškāne ir vienīgā no Latvijas biatlonistēm, kura sezonas sākumā spējusi kvalificēties dalībai Pasaules kausa sacensībās. Zīmīgi, ka viņa to paveica vien pagājušās nedēļas nogalē, kad izcīnīja augsto devīto vietu IBU kausa sacensībās 7,5 kilometru sprintā.

Kā ziņots, Pasaules kausa pirmais posms sākās jau svētdien, kad tika aizvadītas sacensības 2x6+2x7,5 kilometru distancē, kurā uzvarēja Krievijas sportisti, bet Latvija netika pārstāvēta. Savukārt trešdien notikušajās 20 kilometru distances sacensībās vīriešiem labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Andrejs Rastorgujevs, kurš ieņēma 72.vietu, bet uzvaru izcīnīja pagājušā gada Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs francūzis Martēns Furkads.

Posma turpinājumā sestdien vīrieši un sievietes aizvadīs sprinta sacensības, bet svētdien notiks abas iedzīšanas sacīkstes.

Līdz gadu mijai paredzēti vēl divi Pasaules kausa posmi attiecīgi Hohfilcenē, Austrijā, un Pokļukā, Slovēnijā.

Kā ziņots, Pasaules kausa sacensībās aizvadītajā sezonā vislabākos rezultātus no Latvijas sportistiem vīriešu konkurencē uzrādīja Rastorgujevs, kurš trijās sacensībās tika pie kopvērtējuma punktiem. Ar 33 punktiem Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā ierindojās 76.vietā.

Citi Latvijas komandas pārstāvji ne vīriešu, ne sieviešu konkurencē pie kopvērtējuma punktiem nespēja tikt. Turklāt sievietēm, kuru komandā jūtamu iztrūkumu radīja Madaras Līdumas lēmums sacensībās nestartēt, neviena no sportistēm ne reizi nespēja pat pārliecinoši pretendēt uz vietām, kas dotu kopvērtējuma punktus.

Šajā sezonā Līdumas atgriešanās sacensībās nav gaidāma. Tāpat galīgo lēmumu vairs nestartēt sacensībās pieņēmis Ilmārs Bricis, kurš pašlaik strādā ar Lietuvas sieviešu komandu.

Pagājušās sezonas Pasaules kausā sievietēm pie uzvaras tika vāciete Magdalēna Noinere, otrajā vietā ierindojās baltkrieviete Darja Domračova, bet pirmo trijnieku noslēdza Tūra Bergere no Norvēģijas.

Kopumā jaunajā sezonā paredzēti deviņi Pasaules kausa posmi, bet pasaules čempionāts februārī notiks Novo Mesto, Slovēnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!