Foto: Sputnik/Scanpix
Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Pasaules kausa posmā Rūpoldingā sasniegusi savas karjeras rekordu 15 kilometru distancē, izcīnot augsto 10. vietu.

Bendika trasē devās ar 17. starta numuru un pirmajās trijās šautuvēs aizklāja visus mērķus, kas viņai ļāva pacelties uz piekto vietu. Pēdējā šaušanā diemžēl viens mērķis palika nesašauts, un Latvijas sportiste nokritās uz astoto vietu.

Finišā Bendiku no astotās vietas izbīdīja Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Anastasija Kuzmina, kurai pēdējā nogrieznī bija raitāks solis slēpošanā, jo pēc ceturtās šautuves Slovākijas biatloniste vēl bija aiz Bendikas.

15 km distancē uzvarēja itāliete Doroteja Vīrere, kura šāva bez kļūdām un trasē pavadīja 41 minūti un 29 sekundes. Otrā palika somiete Kaisa Makarainena, kura nesašāva vienu mērķi un finišā no uzvarētājas atpalika 12,7 sekundes. Trešajā vietā ierindojās kanādiete Rozanna Krauforde, kura sašāva visus 20 mērķus un finišā no Vīreres atpalika 21,2 sekundes.

Baiba Bendika uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 34,6 sekundes.

15 km distance Pasaules kausa programmā šosezon līdz šim bija iekļauta tikai vienreiz, Esterundā, un toreiz Baiba Bendika sasniedza tā brīža karjeras rekordu, 29. vietu.

Līdz šim augstākā pozīcija Pasaules kausa sacensībās Bendikai ir piektā vieta sprintā, ko viņa sasniedza 2015./2016. gada sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!