Foto: Scanpix
Par pasaules čempioniem biatlonā jauktajā stafetē ceturtdien kļuva Norvēģijas sportisti, kuriem zelta godalgas atnesa pēdējā posmā teicami startējušais Tarjejs Bē, bet Latvijas komanda tika apdzīta pa apli un palika bez rezultāta.

Apmēram jau sacensību vidū kļuva zināms, ka par zelta medaļām cīnīsies Vācijas un Norvēģijas biatlonisti. Pirms pēdējā posma, kur norvēģus pārstāvēja Bē un Vācijai startēja Mihaels Greiss, vāciešiem bija 23,9 sekunžu pārsvars. Taču jau pēc savas pirmās šaušanas Bē bija pietuvojies līdz 3,1 sekundei, bet slēpošanā līdz otrajai šaušanai norvēģis jau bija iekrājis astoņu sekunžu handikapu. Pēc pēdējās šaušanas Bē apsteidza Greisu par 14,9 sekundēm, un norvēģu uzvara vairs netika apdraudēta. Finišā Bē apsteidza Greisu jau par 22,9 sekundēm.

Norvēģijas komandā vēl startēja Tūra Bergere, Anna Kristina Flatlanda un Ūle Einārs Bjērndalens. Norvēģi kopumā izmantoja septiņas papildus patronas, bet soda apļus neveica. Arī Vācijas komanda (Andrea Henkele, Magdalena Noinere, Arnds Peifers un Greiss) soda apļus neveica, bet izmantoja astoņas papildus patronas.

Soda apļus neveica un astoņas papildus patronas šaušanā izmantoja arī Francijas komanda – Marī Lora Brunē, Marī Dorīna, Alekss Bēfs, Martins Furkāds. Francūži uzvarētājiem zaudēja 1:16,2 minūtes.

Latvijas komandā startēja Madara Līduma, Žanna Juškāne, Ilmārs Bricis un Edgars Piskons, kuri kopā izmantoja 12 papildus patronas un veica vienu soda apli. Finišā Latvijas komanda atpalika no uzvarētājiem par vairāk nekā vienu apli.

Līduma labi iesāka sacensības, pirmajā šaušanā iztika bez papildus patronām un no šautuves izslēpoja 13.vietā. Taču otrajā šautuvē viņa izmantoja trīs papildus patronas un veica arī soda apli, noslīdot uz 23.vietu, bet līdz stafetes maiņai Līduma vienu vietu atguva. Juškāne pirmajā šaušanā izmantoja divas papildus patronas, otrajā – vienu, bet Bricim stafeti nodeva 24.vietā.

Bricis pirmajā šaušanā iztika arī bez papildus patronām, kas ļāva Latvijai pakāpties uz 23.vietu. Lai gan otrajā šaušanā Bricis izmantoja visas trīs papildus patronas, Latvija spēja pakāpties vēl par vienu pozīciju, un Bricis stafeti nodeva jau 22.vietā. Līdzīgi šaušanā veicās Piksonam, kurš šaušanā guļus bija nekļūdīgs, bet otrajā izmantoja trīs papildus patronas. Līdz pēdējai šaušanai Latvija bija pakāpusies jau uz 18.vietu, taču pēc pēdējās šaušanas visas komandas, kuras tika apdzītas par apli, tika noņemtas no distances. Starp šīm komandām bija arī Latvija, kura tādējādi netika klasificēta.

Pasaules čempionāts Krievijas pilsētā Hantimansijskā turpināsies sestdien, kad notiks sprinta sacensības vīriešiem un sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!