Foto: Reuters/Scanpix
Kļuvušas zināmas prasības, ko vēstulē Starptautiskajai Biatlona savienībai (IBU) pirms tās izpildkomitejas ārkārtas sēdes izvirzījuši un ieteikuši vairāk nekā 170 sportistu, ieskaitot Krievijas biatlonistus, ziņo "Sport Ekspress".

Biatlonisti iesaka palielināt maksimālo sodu par antidopinga pārkāpumiem no 200 tūkstošiem eiro līdz vienam miljonam, bet valstij, kuras pārstāvis ir šis sportists, samazināt kvotu uz Pasaules kausa posmiem.

Biatlonistiem, kuri tiek turēti aizdomās par dopinga lietošanu, būtu jāpiemēro pagaidu diskvalifikācija līdz lietas slēgšanai, bet vainīgajiem jāliedz dalība pasaules čempionātā un olimpiskajās spēlēs. Izņēmums būtu tikai tie sportisti, kuru diskvalifikācija nepārsniedz sešus mēnešus.

Tāpat sportisti pieprasa lai tiem biatlonistiem, kuru dopinga lietošanā pieķertie konkurenti izcīnījuši pasaules čempionāta un olimpiskās medaļas, tiktu izmaksāta kompensācija divu attiecīgo sacensību naudas balvu apmērā.

IBU izpildkomitejas ārkārtas sēde, kurā tikts lemts par tālāko federācijas rīcību attiecībā uz Krievijas sportistiem, paredzēta 21. janvārī Anterselvā.

Kā zināms, pagājušā gada nogalē pēc Kanādas jurista Ričarda Maklārena otrā ziņojuma par dopinga pārkāpumiem Krievijā IBU no viņa saņēma sarakstu ar 31 Krievijas sportistu, kas tiek turēti aizdomās par dopinga krāpniecību. Divi no šiem biatlonistiem ir atstādināti, attiecībā uz pārējiem 29 notiek izmeklēšana.

Dopinga skandāla dēļ Krievija atteicās no Pasaules kausa posma un pasaules junioru čempionāta uzņemšanas, kam bija jānotiek attiecīgi Tjumeņā un Ostrovā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!