Foto: F64
Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis sestdien izcīnīja 23.vietu Pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā biatlonā, kas risinās Zviedrijas pilsētā Estersundā, desmit kilometru sprinta sacensībās vīriešiem.

Latvijas sportists divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu un finišā uzvarējušajam Ēmilam Heglem Svensenam no Norvēģijas, kurš arī kļūdījās vienu reizi, zaudējot minūti un 36 sekundes.

Otro vietu sacensībās izcīnīja slavenais Ūle Einārs Bjērndālens, kurš šāva nekļūdīgi un Svensenam zaudēja 3,9 sekundes. Bjērndālens, visticamāk, būtu uzvarējis, tomēr sacensību pēdējā līkumā piedzīvoja kritienu un ar to bija pietiekoši, lai viņa tautietis distanci veiktu ātrāk.

Savukārt 14,3 sekundes uzvarētājam zaudēja trešo vietu izcīnījušais francūzis Martēns Fursāds, kurš arī šāva nekļūdīgi.

Pasaules kausa kopvērtējumā tagad pirmās trīs vietas, protams, ieņem Svensens, Bjērndālens un Fursāds, kuriem ir attiecīgi 120, 108 un 96 punkti, bet Bricis ar 32 punktiem pašlaik ieņem 23.vietu.

Tieši šie trīs sportisti šādā secībā stājās uz goda pjedestāla arī ceturtdien, kad sezonas pirmajās sacensībās biatlonisti veica 20 kilometru distanci.

Pārējie Latvijas sportisti iedzīšanai nespēja kvalificēties. Edgars Piksons ar divām kļūdām Svensenam zaudēja trīs minūtes un 20,9 sekundes, ierindojoties 73.vietā, bet Andrejs Rastorgujevs kļūdījās četras reizes, uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 37,8 sekundes, kas deva 76.vietu.

Iedzīšana vīriešiem un sievietēm notiks svētdien.

Jau ziņots, ka Pasaules kausa sezona trešdien sākās ar sieviešu sacensībām 15 kilometru distancē. Tajā 64.vietu izcīnīja Madara Līduma, Gerda Krūmiņa ieņēma 88.vietu, bet Žanna Juškāne ierindojās 93.pozīcijā 95 sportistu konkurencē.

Ceturtdien vīrieši aizvadīja 20 kilometru distanci, kurā 27.vietu izcīnīja Bricis, 47.vietu ieņēma Piksons, bet Rastorgujevs palika 64.vietā.

Savukārt piektdien dāmas devās 7,5 kilometru sprintā. Tajā 27.finišēja Līduma, Krūmiņa ieņēma 68.vietu, bet Juškāne ierindojās 78.pozīcijā.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks deviņi posmi, bet pasaules čempionāts risināsies no 1. līdz 13.martam Hantimansijskā, Krievijā.

Jau ziņots, ka iepriekšējās sezonas Latvijas sportisti aizvadīja neveiksmīgi un to kulminācija bija Vankūveras Olimpiādē. Augstāko vietu izdevās sasniegt Bricim, kurš sprinta sacensībās ieņēma 14.vietu, bet pēc tam iedzīšanas sacensībās Bricis ierindojās 32.pozīcijā. Pārējie Latvijas biatlonisti un arī biatlonistes startēja daudz neveiksmīgāk.

Tikmēr stafetes sacensībās Latvijas vīriešu un sieviešu komandas abas ieņēma pēdējo, 19.vietu.

Starpsezonā par Latvijas izlašu galveno treneri tika apstiprināts Intars Berkulis, bet par treneri strādās Jēkabs Nākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!